Mijn boeken

DSC_0325

Hilvarenbeek in de jaren 80             € 19,95

In november 2017 verscheen dit boek Hilvarenbeek in de jaren 80. Het is een vervolg op de eerder uitgekomen fotoboeken van de jaren 60 en 70. Opnieuw blijken veel Bekenaren erg enthousiast over dit stukje oud-Hilvarenbeek. Niet verwonderlijk omdat mensen graag met een nostalgische blik naar het verleden en naar hun jeugd terugkijken. Tegelijk legt het een stukje van die jaren vast zoals het toen was. Dat geldt voor mensen, gebouwen, evenementen. Terwijl beelden en herinneringen vervagen en door de tijd worden gekleurd, tonen foto’s de werkelijkheid van destijds.
Veel mensen zullen er zichzelf, hun ouders, kinderen of kleinkinderen in herkennen. Maar liefst 800 namen zijn in de index opgenomen, een veelheid aan gezichten komen in het boek voor.
Echt een boek voor iedere Bekenaar met hart voor het dorp. Verkrijgbaar via advangool@kabelfoon.nl, bij kantoorboekhandel Peter Swaanen, bij Van Gool dierenspeciaalzaak en bij de heemkundevereniging.
mijn-harttransplantatie

Mijn harttransplantatie € 19,95   uitverkocht

Dit boek is een verslag van zijn harttransplantatie. Het begin van een zeer ingrijpende periode voor hemzelf, maar meer nog voor zijn gezin. Zijn keuze voor België, voorbereidende screeningsonderzoeken, diverse tegenslagen, balanceren op het smalle koord van leven en dood, schokkende ICD-ingrepen, een zenuwslopende wachttijd, de uiteindelijke transplantatie, de zware revalidatie. Een verslag waar de hedendaagse cardiologie toe in staat is. Een periode ook, waarnaar vol dankbaarheid teruggekeken wordt. Met name de optimale multidisciplinaire benadering in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen maakte diepe indruk.

Bestellen

Ik heb nu eindelijk een normale conditie. Ik kan me voor het eerst in mijn leven meten met mijn leeftijdgenoten. Ik leef weer het leven dat ik niet meer kende. Een harttransplantatie wordt een wedergeboorte genoemd. Dat is het voor mij en mijn gezin ook. Het medeleven van al die mensen en hulpverleners is zo intens geweest. Wij hebben in deze periode ervaren wat artsen, verpleging, familie, vrienden en je sociale omgeving voor je betekenen. Dat zijn de echte waarden in het leven!’

Met zijn vele interviews, de duidelijk medische informatie, absoluut unieke foto’s van hartdonatie en harttransplantatie en van het hele vervolgtraject, is Mijn harttransplantatie, een onbetaalbaar geschenk  een buitengewoon aangrijpend en ontroerend document dat patiënten, artsen en verpleegkundigen zal bemoedigen.

Mijn harttransplantatie, 24 bij 16 centimeter, 260 pagina’s, full-colour, genaaid gebonden, binnenwerk op luxe 135 grams papier.  ISBN 13: 978-90-809171-2-5. Prijs € 19,95.
[/toggle]

hartzeer

Hartzeer € 13,95

Ad van Gool was in 1948 een van de 1500 baby´s die jaarlijks in Nederland geboren worden met een hartafwijking. Bij sommige kinderen daarvan was een operatie nodig om de problemen op te lossen. Tot het midden van de jaren zestig overleefden 85 procent van deze kinderen hun hartgebrek niet. Dankzij de uitvinding van de hart-longmachine konden vanaf die tijd kinderen voortaan geopereerd worden. Bij die groep hoorde ook Ad.In Hartzeer; de ingrijpende gevolgen van een aangeboren hartafwijking, doet Ad van Gool  uitgebreid verslag van de invloed van zijn hartziekte op zijn leven.Bestellen

Meer

“Met scherpe pen verhaalt hij over de gevolgen die dit had in zijn jeugd, toen hij zo vaak gedwongen aan de zijlijn stond. Hij vertelt over zijn ervaringen in ziekenhuizen, zijn conflicten met instanties en werkgever en over het onbegrip van veel mensen met betrekking tot zogenaamde onzichtbare handicaps. Zo is Hartzeer een indrukwekkend document, dat bij velen tot herkenning, erkenning en begrip zal leiden.

Ad werd in de nacht van maandag 1 november 2004 in het Universitair ziekenhuis van Antwerpen voorzien van een nieuw hart. Na een haperende start, waarbij zijn nieren niet de weg naar herstel wilden inslaan, ging het na twee weken alsnog crescendo.

ISBN-10: 90-809171-1-7; 24 bij 16 centimeter, 196 pagina’s, full-colour, genaaid gebonden, binnenwerk op luxe 135 grams papier.  Prijs 13,95

van-billen-en-kruien

Van billen en kruien    uitverkocht

windmolens in de Noord-Brabantse Kempen.

De titel van het nieuwe boek van Ad van Gool zal wellicht weinig mensen iets zeggen. Billen en kruien zijn namelijk twee molentermen. Billen is het scherpen van een molensteen; kruien is het draaien van de kap en de wieken naar de wind. In Van billen en kruien staan de 23 windmolens uit de Kempen uitgebreid beschreven met daarnaast nog negen molenrestanten. Niet alleen de historie van de molens is in het boek vastgelegd, ook de vrijwilliger die er zoveel tijd aan spendeert, komt erin aan het woord.

Bestellen

Meer

“‘Molens zijn stilaan een zeldzaamheid aan het worden. Begin vorige eeuw stonden er nog tienduizend in Nederland, nu zijn er dat nog 1000.  In Noord-Brabant staan er nog 116, een schamele tien procent vergeleken met honderd jaar geleden.  De windmolen is hét symbool van Nederland. Eeuwenlang werden dorps- en stadsgezichten  er nagenoeg overal door bepaald.

Vrijwillige molenaar Jan Scheirs, zelf schrijver van diverse molenboeken:  ‘Wat nodig is om het huidige molenbezit te behouden, is een meer dan oppervlakkige kennis van onze molens. Van billen en kruien draagt daar op een bijzondere wijze aan bij. Het boek is met name bijzonder omdat de schrijver bij alle molens die hij beschrijft de continuïteit in hun geschiedenis zo goed laat uitkomen. Ad van Gool heeft zowel de oudere geschiedenis van de molens als hun wederopleving in de laatste decennia van de vorige eeuw nauwkeurig en met kennis van zaken te boek gesteld. Dat heeft hij vergezeld laten gaan van zowel interessante historische als fraaie eigentijdse foto’s die, los van de tekst, de genoemde continuïteit nog eens benadrukken.’

De beschreven molens zijn de molens van Aalst, Acht, Budel, Bergeijk, Borkel, Geldrop, Hapert, Heeze, Goirle, Hilvarenbeek, Luyksgestel, Moergestel, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Veldhoven en Vessem. Ook negen molenrestanten in dit gebied komen er aan bod.

Van billen en kruien is een luxe hardcover-boek, uitgevoerd in fullcolour, formaat 21,5 bij 27,5 cm, met 144 pagina’s en ruim 220 foto’s en illustraties. ISBN nummer 978-90-809171-3-2. Uitverkocht

met-loeiende-sirene

Met loeiende sirene € 12,95

De regionale brandweer van Zuid-Oost Noord-Brabant en haar korpsen.

Hart van dit boek vormen de 22 korpsen van de regionale brandweer Zuid-Oost Noord-Brabant. Deze korpsen met hun vrijwilligers – van Reusel tot Deurne, van Cranendonck tot Best – krijgen er op een gevarieerde manier de aandacht die ze verdienen. Ad van Gool bezocht alle korpsen, nam vele interviews af envetaalde die in het boek naar een opmerkelijk complete en gedetailleerde schets van het nieuwe gezicht in deze regio.

Bestellen

Meer

“Meer dan tweehonderd foto’s laten daarbij onbarmachtig zien wat de brandweer vrijwilliger allemaal voor de kiezen krijgrt. In het begin van het boek wordt eerst een aantal facetten van de brandweerorganisatie beschreven. Daarin komen zaken aan de orde als de alarmcentrale, bevelvoering, materieel, opleidingen, rampenbestrijding en brandweerwedstrijden.

ISBN 9789080462915 (9789080462915). Hardcover, 220 pagina’s. Zwart-wit, 220 foto’s. 1999 . Prijs € 12,95 .

ooggetuigen-vd-bevrijding
Ooggetuigen van de bevrijding uitverkocht

Ooggetuigen van de bevrijding

Er is op het eind van de oorlog heel wat afgevochten in de Brabantse Kempen. In veel hoofden en harten van mensen blijkt, vijftig jaar later, de toen ontstane oorlogsellende dan ook nog zeer intens aanwezig. Ad van Gool (1948) heeft een jaar lang gesproken met de ooggetuigen van toen. Het resultaat zijn aangrijpende verhalen die gaan over angst, terreur, verwoestring, armoede, verzet, pijn en vaak onvergetelijk leed; verhalen die leren dat de burgerbevolking in oorlogstijd altijd het kind van de rekening is.

Bestellen

Meer

“Achttien van deze verhalen, uit evenzovele Kempische gemeenten zijn in dit boek gebundeld. In een uitgebreide inleiding wordt tevens in kort bestek de bevrijdingsgeschiedenis van de betrokken plaats beschreven. Wie geïnteresseerd is in een stukje bevrijdingsgeschiedenis van deze streek zal door dit boek onder de indruk komen van wat er zich in september en oktober in de Kempen heeft afgespeeld.

 ISBN 90 74271 68 5, 106 pagina’s. Uitverkocht

in-vogelvlucht
In vogelvlucht 1  € 12,95deel 1: Eindhoven en omliggende plaatsenIn vogelvlucht 2  € 12,95deel 2: De KempenIeder van ons zal ongetwijfeld wel eens verlangend gekeken hebben naar de bemanning van een luchtballon of sportvliegtuig. Wie is er immers niet geïnteresseerd om de eigen streek eens vanuit de lucht te bewonderen?

Deze twee boeken gunnen u zo’n blijk op de eigen omgeving door middel van een groot aantal luchtfoto’s. U zult versteld staan hoe anders die kijk is. Luchtfoto’s fascineren en nodigen uit om te gaan zoeken en te herkennen. De omliggende streek, het eigen dorp, de eigen wijk, misschien zelfs de eigen woning: nergens vindt u de eigen woonomgeving zo tastbaar voor u.

Bestellen

Meer

“Dit boek is echter nog meer dan een foto- en kijkboek, Op unieke wijze is elke gemeente uit dit gebied op een gevarieerde en uitgebreide manier beschreven.

In deel 1 treft u Eindhoven aan met de omliggende plaatsen Best, Geldrop, Nuenen, Oirschot, Son, Veldhoven en Waalre.

In deel 2 zijn samengebracht de Kempische gemeenten Bladel, Eersel, Reusel, Vessem, Hoogeloon, Riethoven, Westerhoven, Bergeijk, Luijksgestel, Valkenswaard, Heeze, Leende, Maarheeze, Budel.

Deel 1: Eindhoven: 120 pagina’s, hardcover, kleur, ISBN 90 7427 80 x  Prijs: € 12,95

Deel 2: De Kempen 100 pagina’s, hardcover, kleur, ISBN 90 74271 04 9. Prijs €12,95

typisch-biks
Typisch biks uitverkochtMensen die op enigerlei wijze bepalend waren voor het dorpsgebeuren. Dat was de insteek bij de personen die in dit boek beschreven worden. De keuze van de personen was dikwijls toevallig. Dat dorp betrof dan de plaats van de auteur: Hilvarenbeek.Het is goed dat verhalen van mensen opgetekend worden. Als dat niet gebeurt, verdwijnt met hun overlijden een stuk verleden dat nooit meer terugkomt.  En waar de een spreekt van die goeie ouwe tijd met zijn grote saamhorigheid, daar zal de ander zich met huiver de armoede, de oorlog of de verstikkende sociale druk voor de geest halen. Door verhalen van gewone mensen vast te leggen, krijg je een beeld van het leven van alledag. ‘Ieder mens die sterft is, als een museum dat brandt’ is daarom het motto van dit boek. ISBN 90 70427 39 7. 160 pagina’s, zwart-wit, hardcover. Uitverkocht
de-slimste-weg

Horen, zien en werken uitverkocht

de slimste weg naar een duurzame baan.

Een leuke baan, prettige collega’s, een fijne werkplek: dat willen we allemaal. Doven, slechthorenden of mensen met andere beperkingen in de communicatie verschillen daarin niet met andere toetreders op de arbeidsmarkt. Toch is voor deze groep het aan het werk komen of blijven vaak een moeizaam verhaal. Vanwege de onbekendheid met de handicap haken veel potentiële werkgevers bij voorbaat af.

In dit boekje schetst Ad van Gool in een aantal interviews op gevarieerde werkplekken wat er allemaal mogelijk blijkt voor deze doelgroep. Van schilder tot psychologe: het is verrassend waar met een stukje goede wil en door middel van kleine aanpassingen mensen tot volle tevredenheid terecht kunnen komen.

 Fullcolour, 60 pagina’s. Uitverkocht.