Gastenboek hartlezing

Broekhuizervorst, zij actief

 20 Maart: Ad van Gool, lezing Hart en Bloedvaten.

Op de open avond van woensdag 20 maart om 20.00 uur, zaten 50 dames klaar om op de hoogte te worden gebracht over ons hart en bloedvatenstelsel. Ad van Gool kwam hierover een lezing geven, vooral over de verschillen tussen mannen en vrouwen bij hartproblemen. Die treden vooral op na de overgang. Ad, een bevlogen verteller kwam als ervaringsdeskundige, vertelde met verve over zijn levensloop als hartpatiënt maar ook hoe belangrijk het is om de symptomen van hartproblemen te herkennen. Een zeer uitgebreide uitleg lag hieraan ten grondslag. Een ontzettend noodzakelijke avond die eigenlijk aan alle vrouwen na de overgang zeer aan te raden is. Na een presentatie van twee uur, kwam een einde aan deze avond en na een woord van dank aan Ad van Gool ging eenieder weer naar huis.

Oss. Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Oss


Beste Ad

Wat heb jij ons gisteren een zeer informatieve, maar vooral ook buitengewoon indrukwekkende presentatie gegeven over het (vrouwen)hart en over jouw eigen leven voor en na de harttransplantatie!
De vele vragen die gesteld werden, want je maakte veel los, beantwoordde je helder en snel.
Een ieder voelde zich gehoord.

Ad, vanaf het begin met de leuke quiz tot de laatste minuut (brok in de keel: na zo’n lange reis weer toekomst hebben) hebben 45 Passagevrouwen aan je lippen gehangen.

Het was zo mooi toen je zei: de donor was een jonge man en dankzij hem kan ik weer genieten van het leven. Daarom zal ik m’n leven lang m’n hart koesteren en met zorg behandelen.
Ad, het ga je goed!

Namens alle Passagevrouwen,
Ineke Voskamp
Woensdag 8 november 2023

Doetinchem, Vrouwennetwerk

Op 28 september 2023 verzorgde Ad van Gool een indrukwekkende lezing voor onze vereniging.  Alle aanwezigen van het Vrouwennetwerk afd. Doetinchem vonden de lezing over vrouwen en hartziekten zeer informatief en inspirerend. Zij  hebben veel geleerd over de risicofactoren, symptomen en preventie van hartziekten bij vrouwen. Zij waren vooral onder de indruk van het persoonlijke verhaal van de heer Van Gool, die zijn  eigen ervaring met een harttransplantatie  deelde. Hij gaf ons hoop en motivatie om beter voor onze gezondheid te zorgen. Ik (zeker ook namens de aanwezigen) bedank hem  voor zijn openheid en eerlijkheid. Ik zou deze lezing aan iedereen aanraden die meer wil weten over vrouwen en hartziekten. Het was een geweldige lezing!  J.M. van Kampen (Vrouwennetwerk NVVH afd. Doetinchem)

Jokelien van Kampen

Beneden Leeuwen  Vrouwen van Nu

Wij,  “VrouwenvanNU Leeuwen”, hebben Ad van Gool uitgenodigd om een presentatie te geven over hart en vaatziekten. Daarbij hadden we ook mensen van buiten uitgenodigd, die er belangstelling voor hadden. Met 15 extra mensen waren we daar heel gelukkig mee.

Ad van Gool is een aangename man om naar te luisteren en hij gaf veel uitleg over alles wat hart en bloedvaten betreft. Daarbij is hij een zogenaamde ervaringsdeskundige, wat het extra interessant maakte.  De aanwezigen hadden veel vragen, ook door mensen die zelf hartproblemen hebben. Ad deed ook nog een quiz wat bijzonder goed aansloot. Het was tevens zeer gezellig, ondanks het ernstige onderwerp.

Ad, wij waren allen onder de indruk van de lezing en danken U hierbij nogmaals. Ik weet wel zeker, dat we er allen wijzer van geworden zijn.

Met vriendelijke groet en dank van VrouwenvanNU Leeuwen

Wil en Wilma

Bergen op Zoom, Vrouwen in Actie

Op 16 maart 2023 gaf Ad van Gool bij onze vereniging een lezing over hartzieken.

Boeiend legde Ad (met ondersteuning van zijn PowerPoint) uit, wat de verschillen in symptomen zijn tussen mannen en vrouwen bij hartziekten. Daarbij heeft zijn verhaal veel indruk gemaakt m.n. over zijn leven voor en na het ontvangen van zijn donorhart. De reacties van onze leden waren zeer positief. Het advies dat Ad ons gaf, leef gezond qua voeding en leefstijl.

Dank Ad, namens alle vrouwen van VIA.

Warme groet, Gerry Bousardt

Heijen, ZijActief

We hebben een hele mooie avond gehad. Je bent een geboren verteller. Het viel op dat je tot op het laatst de aandacht wist vast te houden.

De quiz is erg leuk en ongedwongen, mensen kunnen actief mee doen en het houdt ze bij de les.

Onze dames waren oprecht geïnteresseerd en hebben van de avond geleerd welke symptomen kunnen wijzen op hartproblemen bij henzelf, vaak anders dan bij mannen.

Je power point en filmpjes verduidelijken het geheel.

Je eigen levensverhaal na de pauze is ook goed ontvangen, het was muisstil. We waren onder de indruk van je medische belevenissen en hoe het tot een goed einde kwam. Het was denk ik voor iedereen de eerste keer om iemand te horen vertellen over een eigen harttransplantatie. De brochures en je boeken vonden gretig aftrek.

Na je presentatie hebben we van menigeen positieve reacties gekregen. Kortom, zoals je al beloofde, een boeiende en leerzame avond. Je kunt er gerust mee voor de dag komen, succes verzekerd.

Ad, wij wensen je het allerbeste in goede gezondheid en wie weet tot ziens,

Tonny Blom

Secretaris ZijActief Heijen

Bingelrade

 Hallo Ad,

Wat een goede informatieve avond, vonden wij!

De Hartstichting kon zich gelukkig prijzen met zo’n gedreven voorlichter.

Er was totaal geen enkel woord van kritiek. De drie mannen waren ook erg enthousiast.

Jouw persoonlijk verhaal was zeer boeiend. Een diep respect voor het feit hoe je je leven weer hebt opgepakt, en je ervaringen kunt delen.

Wij zullen je bij onze zusterafdelingen van harte aanbevelen.

Ik wens je het allerbeste voor de toekomst en veel succes met je voorlichtingen.

Nogmaals heel veel dank,

Vriendelijke groet en een fijne dag gewenst, Ria

Voorzitter zij-actief Bingelrade.

Meeuwen

Goedemorgen meneer van Gool,

Over de presentatie van afgelopen maandag kan ik kort zijn.
U krijgt gewoon een tien. Afwisselend, leuke quiz, gezellige verteller.
Meestal beginnen de dames bij een voorlichtingsavond om half tien te draaien
op hun stoel maar daar hebben we maandag niks van gemerkt.
Waar ik wel mee zat, was de pech die u met uw auto had en feit dat wij
verzuimd hadden om voor een presentje te zorgen. Ik hoop dat de schade aan
uw auto meevalt en het presentje is onderweg naar Vinkenslag 7 te
Hilvarenbeek.
Ik hoop dat u nog veel presentaties mag geven en wens u het allerbeste.

Met vriendelijke groet namens Vrouwen van Nu,

Tineke Dekkers

Well

Hallo Ad,

Mag ik jou nogmaals bedanken voor de fantastische avond op 4 april jl.

Ik heb alleen maar positieve reactie gekregen. Iedereen zei: wat kan die man boeiend vertellen. Vooral ook over het tweede deel van de avond was men vol lof over, mede omdat jij je eigen verhaal op een luchtige manier wist te vertellen, terwijl het eigenlijk een hele moeilijke en zware tijd in jouw leven is geweest. De reacties waren vaak “daar kon menigeen nog wat van leren” zo positief als jij in het leven staat. Je kijkt niet naar wat kan je niet meer maar wat je nog wel kunt. Door jouw eigen verhaal te vertellen gaf je ons mee om niet bij de pakken te gaan neerzitten als je iets overkomt maar dat je altijd moet proberen de zonnige kant te vinden en hier je eigen kracht en energie uit te putten om er weer bovenop te komen. Want met zwartkijken en doemdenken kom je niks verder.

Ook het eerste deel van de avond was doeltreffend en erg interessant en het voldeed zeer zeker aan onze verwachting. Zelf nog meer omdat het gewoon een eerlijk verhaal was zonder links en reclame naar medicatie of andere hulpmiddeltjes voor hart- en vaatziektes.

Ik kijk er zelf tevreden op terug en zou ook niets aan de presentatie veranderen. Hart- en vaatziektes is een groot probleem in onze samenleving maar door over zoiets zwaars op een leuke en luchtige  manier te vertellen wordt de angst om hiermee geconfronteerd te worden minder.

Met vriendelijke groet,

Mieke Simons , Namens vrouwenvereniging KV Klimop

Yerseke

Dag meneer van Gool

Wat hebben wij als Vrouwen van Nu uit Yerseke genoten van uw presentatie. Het was in een woord overweldigend.

Wij hebben zoveel positieve reacties gehad en nog steeds. Hadden wij elke maand maar zo een avond werd er gezegd.

Uw persoonlijke verhaal na de pauze hebben bij vele onder ons enorme bewondering gegeven. Dat een persoon zo veel kan meemaken en ondergaan en sterk te zijn.

Dit niet alleen u maar ook uw gezin en andere rondom u.

De voorlichting voor de pauze was ook ontzettend goed. De meeste onder ons wisten niet wat een verschil er is tussen man en vrouw met hartziekten.

Heel duidelijk weergegeven door u en de bijbehorende presentatie.

Afgelopen weekend was er een schoonzus van mij op bezoek. Zij is in een vrouwenvereniging in Goes en wij wisselen nogal eens avonden uit aan elkaar.

Zij vond dit ook zeer interessant en heeft u gegevens mee genomen. Zij zijn een wat kleinere vereniging maar werken 1 keer in een seizoen met een andere vereniging samen.

Als ik zo hoorde wordt u zeker hiervoor benaderd in de toekomst.

Bij deze nog hartelijke dank voor uw komst en fijne ,zeer leerzame avond.

Namens het bestuur

van de Vrouwen van Nu

afd. Yerseke

Gonnie Bom (secr.)

Mijnsheerenland

Goedemiddag Ad,

We hebben jouw presentatie ervaren als een heel positieve avond. Veel informatie gekregen en ook jouw persoonlijke verhaal heeft veel indruk gemaakt. Een goede balans tussen informatie en het persoonlijke verhaal. Van onze leden heb ik alleen positieve reacties gekregen, ook vandaag nog…

Bedankt voor deze bijzondere avond,

met vriendelijke groet,

Joyce Manning, Vrouwen van Nu

afd. Mijnsheerenland/Westmaas

Nuenen

Dag Ad.

Jouw optreden hebben we besproken in de bestuursvergadering van gisteren.

Unaniem waren we van mening dat het een interessante avond was. De presentatie goed opgebouwd, deskundig en enthousiast gebracht. Navraag bij bezoekers leverde hetzelfde beeld op. Twee uur is perfect. De visuele ondersteuning ter zake doende en duidelijk. Je ging soepel om met vragen uit het publiek en kapte een ongewenste richting in de discussie vakkundig en vriendelijk af. Kortom, een geslaagde avond die voor wat ons betreft, voor herhaling vatbaar is.

Nogmaals onze vriendelijke dank en graag tot ziens!

Richard Martens, voorzitter a.i. ehbo Nuenen

Sprang-Capelle

De middag over Goede Leefstijl is heel goed ontvangen. Ad heeft een prettige stem en de interactie middels een quiz is heel leuk en leerzaam. Hij gaat in op vragen en de boodschap kwam ook duidelijk over: bewegen en gezond eten o.a.

Bewonderenswaardig dat hij,  na 14 jaar een nieuw hart te hebben ontvangen, dit allemaal doet! Heel interessant om te horen, dat er duidelijk verschil zit in de klachten van man en vrouw!

Pauline schouten PCOB Sprang-Capelle

Oirsbeek

De lezing van Ad van Gool over het hart in het algemeen, leefstijl, symptomen bij hartaanval van vrouwen en zijn eigen harttransplantatie werd door onze leden erg gewaardeerd. Vooral omdat er niet al teveel technische termen gebruikt werden en de uitleg op een rustige, duidelijke manier werd gedaan. Iedereen kon het goed volgen. Vooral het gedeelte over zijn eigen harttransplantatie werd erg interessant gevonden. Hierin werd duidelijk dat er tegenwoordig veel mogelijk is op het gebied van de cardiologie en ook dat een gezonde leefstijl en het juiste medicijngebruik erg belangrijk zijn. De heer Van Gool sprak met veel humor over een erg moeilijke periode in zijn leven. Bij hem is de ingreep heel goed afgelopen. Misschien dat dit een té rooskleurige voorstelling gaf van een dergelijke operatie. Er zijn natuurlijk heel veel risico’s aan verbonden en minder gunstige ontwikkelingen zijn ook mogelijk.

Het doel van de lezing is zeker bereikt: wij moeten heel zuinig zijn op ons hart want het is het belangrijkste orgaan dat we hebben.

KBO Oirsbeek bedankt de heer Van Gool voor zijn uitleg en vooral voor de manier waarop hij die gestalte heeft gegeven.

Nogmaals onze dank en waarschijnlijk tot een andere keer.

Hartelijke groeten van Marina Kessels, voorzitter.

Almkerk

Dag Ad,

Gisteravond je presentatie gehoord die je gehouden hebt bij de CPBV in Almkerk. Heel indrukwekkend was jouw eigen verhaal. Ik heb bijna 35 jaar gewerkt als verpleegkundige, ook met hartpatiënten, maar je hoort eigenlijk nooit hoe het verder met hen gaat na zo’n ingrijpende operatie. Ook je verhaal over de Hartstichting zat goed in elkaar. Ik heb ook weleens een praatje gehouden over de Hartstichting bij acties tbv de Hartstichting, niet zo professioneel dan jij. Petje af!
Het ga je goed, wens je nog veel jaren samen met hen die je dierbaar zijn.
Vriendelijke groet,

Janny Verkerk

Eindhoven

 Dag Ad,

zie hier een positieve reactie n.a.v. jouw  lezing, deze dame is huisarts dus kan jouw inhoud goed beoordelen.

Ook wij, de leden van de programmacommissie, vonden het een zeer interessante bijeenkomst. Ik vond het jammer dat ik je niet uitgeleide kon doen, een dame hield jou behoorlijk bezig, erg correct dat je zo geduldig luisterde!

Ik hoop dat je goed thuis gekomen bent en wens je veel succes bij het afronden van je werk voor de Hartstichting.

Nogmaals hartelijk dank,

EvW, Academisch Genootschap, Eindhoven

Onderwerp: Gisteren

Hi Ellie,

Wat een geslaagde avond gisteren! Hoewel weinig eters toch gelukkig een goede opkomst voor een  voortreffelijke voordracht!  Bedankt voor de inspanningen van jou en de andere progr cie leden.

Hartelijke groeten, M.v.d. L., huisarts.

Tilburg

Dag Ad,
Hartelijk dank voor de zéér interessante lezing die jij gisterenavond hebt verzorgd bij het Rode Kruis in Tilburg.
De lezing voldeed helemaal aan onze verwachtingen. Een gedeelte over het verschil tussen een mannen- en een vrouwenhart zodat de EHBO-ers alert zijn op de verschijnselen en zodoende een goede diagnose kunnen stellen en het tweede gedeelte over het indrukwekkende levensverhaal van jou Ad. Door dit verhaal wordt het zo belangrijk dat de hartstichting aan de weg blijft timmeren en door blijft ontwikkelen. Ook voor de derde keer dat ik je hoorde, blijven het boeiende lezingen!
Met vriendelijke groet,
Tonny IJpelaar
Docent Rodekruis afdeling Tilburg.

Huijbergen

Beste Ad,

Inderdaad, de verwachtingen waren hooggespannen toen je andermaal je opwachting maakte in Huijbergen, en je hebt beslist weer aan onze verwachtingen voldaan! De combinatie van algemene informatie en persoonlijke ervaringen bleek net als bij de eerste hartlezing in De Kloek uitstekend te werken. De quiz, als middel om de toehoorders op een speelse manier te confronteren met hun (gebrek aan) kennis over het hart en hen zo te motiveren voor het vervolg van de bijeenkomst, was wederom zeer doeltreffend. Dogmatisch en belerend werd de lezing daarentegen geen moment, en ook dát werd zeer gewaardeerd. Dat er enige overlap was met de eerdere lezing was uiteraard onvermijdelijk. Ik heb niet de indruk dat het publiek dat storend vond.

Na de pauze bleek dat je nog veel meer pijlen op je boog had, veel meer zelfs dan in de beschikbare tijd konden worden afgeschoten.

Alles bij elkaar hebben wij In Huijbergen weer genoten van een boeiende en waardevolle presentatie. Hartelijk dank daarvoor.

Met vriendelijke groet (en het zou mij niet verbazen als we elkaar weer eens tegen het lijf zouden lopen),

Joop de Krom, voorzitter KBO

Poortvliet

 Hallo Ad

Bedankt voor de mooie, interessante avond.

Het was een goede presentatie , mooi verteld, wel even voor sommige leden hard/verdrietig,  omdat zij zelf in de nabije fam. dit hadden meegemaakt. Maar verder hadden ze wel zo iets van: dit moet verteld worden en u vertelde dit prima, volgens de leden.

Ook u levensverhaal was prima verteld, ook tussendoor toch met een smile en een lach ondanks dat het een serieus verhaal was.  Dus alleen maar lof over deze avond!

Bestuur Vrouwen van Nu, Poortvliet

Hilvarenbeek

Dag Ad,

Wij hebben geboeid geluisterd naar je presentatie. De reacties van de aanwezigen waren bijzonder positief. Juist het persoonlijke verhaal, je
ervaringen en de manier waarop je in het leven staat geeft stof tot nadenken en is bijzonder waardevol. Ook de humor ontbrak niet bij de leerzame quiz.

Nogmaals hartelijk dank voor je mooie presentatie, je interesse in het Rode Kruis werk en alle succes met je werk voor de Hartstichting.

Hartelijke groet,

Marie-José Oerlemans, secretaris Rode Kruis.

Ravenstein

Hallo Ad,

Wij willen je nogmaals bedanken voor de lezing, die je hebt gehouden op 9 maart in Ravenstein i.v.m.” Internationale Vrouwendag”.

Op een duidelijke en prettige manier legde jij aan de aanwezige vrouwen en ook enkele mannen uit, welke functie het hart heeft en de verschillen die kunnen ontstaan bij vrouwen en mannen bij hartklachten, dit alles met begeleidende beelden. Er was veel interactie met de aanwezigen en de vragen vanuit de zaal werden door jou op een duidelijke manier beantwoord.

Na de pauze vertelde jij je indrukwekkende levensverhaal, hoe beperkt het was om te leven met een aangeboren hartafwijking en nu hoe je nu ten volle kunt genieten van het leven met een donorhart. En aan de hand van persoonlijke foto’s maakte je veel indruk en wekte je veel bewondering voor je strijdlust en positiviteit op de aanwezigen.

De boodschap was dan ook; neem je klachten altijd serieus, probeer  een gezonde levensstijl op na te houden en blijf vooral bewegen.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Internationale Vrouwendag Viering

Hoogblokland/Arkel

Beste Ad,

Wij hadden een zeer plezierige avond met een buitengewoon boeiend en indrukwekkend verhaal.

De quiz heeft ons heel veel feiten geleerd en jouw persoonlijke verhaal heeft diepe indruk gemaakt op de aanwezigen.

Woensdagmorgen bij het boodschappen doen in Arkel werd ik diverse malen aangesproken door leden en zonder uitzondering zeer positief.

Het heeft velen van ons zeker aan het denken gezet!

Kortom, de Hartstichting mag heel blij zijn met een voorlichter zoals jij.

Wij wensen jou veel gezondheid en mooie jaren toe!

Groeten,

Gerrie den Braven

Vrouwen van Nu, Hoogblokland

Sint Michielsgestel

Beste Ad,

Het waren idd meer mensen dan ik zelf verwacht had. Dit blijft moeilijk in te schatten maar gelukkig zat de zaal goed vol met rond de 80 (!) mensen, dus leeft het thema.

Het was een zeer informatieve middag. Door de quiz werden de mensen ook getriggerd om over het onderwerp kritisch na te denken waardoor hier en daar ook verwondering ontstond over hetgeen waar we met zijn allen niet bewust bij stil staan. En ook altijd leuk als er een prijsje tegenover staat. Voor mij is blijven hangen dat het hart zo klein als het is zo een langdurige en grote taak heeft. Het rondpompen van zoveel duizenden liters bloed en zoveel jaren lang.

Ook de overgang naar je persoonlijke thema was goed en vooral dit verhaal heeft bij veel mensen emoties losgemaakt. Zeker de start foto’s sprak boekdelen en nam je echt bij de hand het verhaal in. Het was een persoonlijk verhaal maar mensen voelden zich erg betrokken.

De reacties heb je zelf ook gemerkt;

– complimenten voor de spreker

– het verhaal heeft mij geëmotioneerd, ik heb er kippen vel van gekregen.

– wat een wilskracht ging er uit van het verhaal.

Verder heb ik zelf geen kritiek punten, buiten dat niet de boekjes er niet lagen van vrouwen en hartproblemen. Maar dat lossen we nu anders op.

Ik en meerdere met mij hebben een interessante en fijne middag gehad,

Hartelijke groeten,

Vera Meijer, Sociaal werker – Ouderenwerk

Borsele

Geachte heer Van Gool,

Wij hebben het als een bijzonder interessante middag ervaren. Vanuit de leden heb ik alleen maar zeer positieve reacties mogen vernemen.

De presentatie oversteeg de verwachtingen, het programma was voldoende afwisselend, de quiz zorgde voor interactie, de reacties en eigen ervaringen vanuit de aanwezigen gaf aan dat het bijzonder realistisch en dichtbij kan zijn. Het persoonlijke verhaal werd boeiend en begrijpelijk verteld, niet te lang, niet te medisch/wetenschappelijk, maar precies goed.

U bent wat ons betreft een prima ambassadeur voor de Hartstichting. Wij zullen u dan ook aanbevelen bij de andere afdelingen van Zeeland.

Nogmaals dank voor uw presentatie en wij wensen u nog vele goede en gezonde jaren toe.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur

Trinet Olivier, Secretaris afdeling Borsele

De Lier

Goeie avond Ad
Iedereen vond het een geweldige avond met duidelijke informatie. Vooral je eigen verhaal was erg boeiend en indrukwekkend. Nogmaals hartelijk bedankt
Groetjes Lia Barendse, vrouwen van Nu.

Nistelrode

Evaluatie Vivin -avond over hart en vaatziekten door Ad van Gool

Er was deze avond een grote opkomst

We hadden van te voren al een heleboel informatie ontvangen van de heer van Gool en konden hieruit een uitgebreide uitnodiging voor deze avond samenstellen De belangstelling was dus groot en de verwachtingen werden niet teleurgesteld.

Het speelse begin met een quiz  was een leuk begin.

Maar ook de verdere informatie was heel duidelijk . Je weet er natuurlijk wel het een en ander van maar er kwamen toch hele nieuwe inzichten voorbij.

Steeds werd ook duidelijk uitgelegd hoe dat kwam Dat alles aan de hand van een presentatie op het scherm die goed uitgewerkt was . Dan zijn levensverhaal na de pauze.

We hadden hier een beetje twijfels over of onze leden dit wel interessant vonden.

Maar vanaf het begin van zijn verhaal tot het einde was het muisstil in de zaal Het maakte echt diepe indruk.

Hij kan het dan ook heel mooi vertellen. Het is net of iemand je voorleest. Dat was beslist een verrijking van de avond.

Kortom wat ons betreft was het een hele geslaagde avond

Riky de Vocht Vivin Nistelrode

 

Sint Maartensdijk

Goedemiddag Ad,

Dank voor je positieve reactie en ook wij waren verrast door de grote opkomst(maar liefst 43 aanwezigen) Ik heb aan diverse aanwezigen gevraagd hoe zij de voorlichting en presentatie van afgelopen dinsdag hebben ervaren.

Na het één en ander te hebben geëvalueerd kan ik alleen maar concluderen dat de gehele avond heel  boeiend, inspirerend en leerzaam was.

Het was een prima presentatie, goed verteld en de begeleidende informatie via het scherm was duidelijk.

Ook de quiz was leuk om je kennis te testen.

Je persoonlijke verhaal heeft veel indruk gemaakt. Werd goed verteld met af en toe een grappige kwinkslag, wat de emotie wat kon verzachten.

Ook de informatie die in de boekjes van de Hartstichting gegeven wordt  is makkelijk leesbaar en te begrijpen.

Onze afdeling kijkt terug op een waardevolle avond waar ook veel herkenning was voor mensen die zelf hartproblemen hebben ondervonden of ondervinden.

In de wetenschap dat het 50 jaar geleden is dat dr. Barnard een eerste hart transplanteerde wensen we je alle gezondheid toe om deze presentatie nog vele jaren te kunnen geven.

Met een hartelijke groet namens het bestuur Vrouwen van Nu, afd. Sint Maartensdijk Ineke Huizer

Udenhout EHBO

 Beste Ad,

Excuus voor de verlate reactie.

Wij (het bestuur) maar ook onze leden en kaderinstructeurs waren erg enthousiast!

Zeer boeiend verhaal en iedereen reageerde positief, sterker nog er werd al voorgesteld om nog een keer een avond te plannen en dan langer en eventueel meer mensen in de gelegenheid te stellen om te komen. Wat ons betreft niets dan lof!

Hopelijk dus tot een volgende keer.

nogmaals dank en mvg

EHBO Udenhout,  Nicole Schoenmakers

 

Vlist

 

Beste Dhr van Gool ,

Hierbij onze reactie op de avond van 11 april.

We hebben hele goede reactie gekregen van onze leden op uw informatie avond over de hartstichting.

Een avond die gericht was op hartklachten speciaal bij vrouwen. Wat is er anders en waar liggen de verschillen. De informatie en verschillen werden duidelijk en leerzaam aangegeven. Met goede sheets werd dit ondersteund.

Door een kennisquiz te houden en korte filmpjes te tonen, bleef de avond afwisselend. Uw heeft het thema goed uitgelicht en verwoord!

Dat was ook terug te horen/zien door de vragen en reacties die er vanuit de leden kwamen.

En ja, het blijven vrouwen. Die praten nu eenmaal graag.

Het 2de deel vertelde U over uw eigen ervaring als hartpatiënt. Een indrukwekkend verhaal!

Een verhaal waar vele mensen een voorbeeld aan kunnen nemen mbt  doorzettingsvermogen!

We hopen dat U zich nog vele jaren voor de hartstichting inzet en veel mensen duidelijk kan maken dat het voorkomen van hart en vaatklachten voor het grootste gedeelte bij de mens zelf ligt.

Geniet van de kaas en wie weet is het nog eens een mooie wandeling langs het pelgrims pad waard om een kaasje uit de Vlist te komen halen.

Met vriendelijk Groeten:

Het bestuur van de  Vlister Vrouwen

Agnes Duits

 

Hedel

Goedemorgen Ad,

Van eigenlijk wel alle aanwezigen heb ik alleen maar positieve feedback gekregen. Men vond het verfrissend, vernieuwend, men wist eigenlijk nog niet zoveel van de onderwerpen en ze vonden de wijze waarop je het uitlegde prettig en begrijpelijk. Je persoonlijke verhaal heeft iedereen het meest aangesproken. Sommigen vertelden dat ze in eerste instantie dachten “maar dat gebeurt mij niet want ik heb geen hartafwijking” maar toen je verder vertelde over hoe je je voelde, als buitenstaander, en hoe het je beperkt heeft en hoe je er uiteindelijk bovenop bent gekomen, dat maakte toch wel wat los. En vrijwel iedereen kent wel iemand die hartklachten heeft of heeft gehad, het zorgde ook wel voor een wijder begrip. De lengte van de presentatie was prima, je hebt ze met gemak 2 uur kunnen boeien. De quiz was ook een leuk interactief onderdeel. (Ik denk persoonlijk dat een wedstrijd element vrijwel altijd goed werkt om de groep los te krijgen.)

Dat geldt overigens ook voor mij. Mijn vader is al langere tijd ziek en in een erg hectische periode van zijn ziek zijn moest hij ook nog eens een stent. Er was toen zoveel emotie en zoveel zorgen om de situatie, dat ik eigenlijk nooit echt begrepen heb wat een stent is. Nu dus wel. Gisteren was ik bij mijn schoonfamilie waarvan de vader van mijn schoonzus vandaag een stent krijgt. Dus ik vertelde wat jij hebt verteld en zo raakt je verhaal niet alleen de mensen die je donderdag gezien hebt, maar ook mensen die wij weer spreken, want ik weet zeker dat ik niet de enige ben die het erover heeft. Mooi hoe je met zoveel zorgen en vervelende ervaringen een grote inspiratie voor anderen kunt zijn!

Hartelijke groet,
Lizette, Bakkerland Hedel.

 

Den Bosch

 Hoi Ad, alles was perfect,en voldeed aan onze verwachtingen van bewustwording. De quiz was heel leuk om iedereen erbij te krijgen. Je hebt het op een heel leuke manier verteld. Ik zou niet weten wat er nog te verbeteren valt!

Nogmaals bedankt,

Groetjes, Brigitte

TE Connectivity Den Bosch

 

Gemert

Dag Ad

Hierbij een evaluatie van je presentatie namens de hartstichting.

Op 16 januari verzorgde je de thema-avond hart en vaatziekte bij vrouwen voor Zij Actief in Gemert.

Het werd een boeiende en leerzame avond.

Door te beginnen met de leerzame quiz voelden de dames zich meteen betrokken en er hing meteen een goede, ontspannen sfeer.

Het hart, een zwaar onderwerp, dat zo op een luchtige manier gebracht werd!

Ad van Gool liet ons de risicofactoren zien en wat je er zelf aan kunt doen. O.a. kwam aan bod gezond eten, niet roken, opletten met alcohol en vooral ook meer bewegen.

De lezing was duidelijk en er was volop ruimte voor vragen, terwijl de brochures  erg waardevol waren, zodat we thuis nog eens alles na konden lezen.

Na de pauze kwam je levensverhaal.

De manier waarop jij je verhaal vertelt op een eenvoudige wijze was uitstekend: niet zwaartillend maar gewoon. Een emotioneel verhaal met op zijn tijd een vleugje humor.

Een van onze leden zei later: laten we de ongezonde dingen in de supermarkt maar voortaan voorbij lopen en de adviezen ter harte nemen.P roberen gezond te leven en meer te bewegen.

We willen tenslotte allemaal gezond en vitaal oud worden.

Namens alle bezoekers van deze avond bedankt

Bestuur Zij Actief Gemert

W. v.d. Tillaart.

Lewedorp

 Dag mijnheer van Gool,

 We hebben als bestuur nog even nagepraat en we vonden de avond zeer informatief en boeiend. Ook de ander toehoorders waren positief.

Er werd veel verteld en het was ook interessant om de kunstklep, pacemaker en ICD eens te zien, vooral voor de mensen die in het najaar de cursus reanimatie gevolgd hebben. Wat betreft de Quiz, daar waren toch heel wat vragen waar sommigen geen antwoord op hadden en dat maakte de quiz interessant en leuk.

Uw persoonlijk verhaal was geweldig. We vonden het verhaal op een leuke manier verteld,het was boeiend en zeker niet langdurig.

Gelukkig is de techniek in de afgelopen jaren zodanig verbeterd dat het mogelijk is om een donorhart te transplanteren en u de kans heeft gekregen om weer een leuk leven op te bouwen.

Nogmaals hartelijk dank voor het geven van de presentatie.

Met vriendelijke groet,

Astrid de Theije, EHBO Lewedorp

 

Raamsdonksveer

Dag Mijnheer van Gool,

Ik heb veel reacties gehad  over uw lezing van woensdagavond.

Een prachtige lezing. Afwisselend, vlot praten en goed verstaanbaar. Muisstil in de zaal. De leden waren echt onder de indruk.

Uw persoonlijk verhaal indrukwekkend en ook emotioneel,  helemaal niet te lang.

De quiz was erg leuk.

Met vriendelijke groet,

Toby Roelse, secretaris KVG Raamsdonksveer.

 

Raamsdonksveer

 

Goedenavond Ad,

Hierbij mijn reactie op jouw presentatie van afgelopen woensdagavond tijdens onze jaarlijkse Zonnebloem-vrijwilligersavond.

Het was een zeer boeiende uitleg, zowel die quiz en verdere uitleg als na de pauze jouw zeer indrukwekkende levensverhaal.

Van vele vrijwilligers later die avond vernomen dat zij het een bijzondere avond hebben gevonden, zeer zeker dankzij jouw lezing.

Het heeft een ieder geraakt en dat is dus zeker een compliment voor jou op welke bijzondere wijze jij jouw levenservaring aan ons heb laten horen.

Ook de timing was goed, precies zoals wij hadden afgesproken.

Dus alle lof en ga zeker op deze wijze zó door om aan veel mensen te laten weten hoe belangrijk het is om gezond te zijn.

Want velen vinden dat maar heel vanzelfsprekend en staan er niet bij stil.

Echter door het horen van jouw ervaring kan dat dan toch wel mensen raken en ze er meer rekenschap van geven om gezond te kunnen opstaan!

Het allerbeste, fijne feestdagen met al die mensen die bij je horen en tot 18 januari.

Met vriendelijke groet,

Corrie  Philipse, Zonnebloem Raamsdonksveer

 

Haps

 Hoi Ad,

Nogmaals dank voor de boeiende presentatie. Ik heb alleen maar lof gehoord.
Het was een mooi afwisselend programma met een leuke quiz, interessante
filmpjes en een pakkend persoonlijk verhaal.
Verschillende mensen zijn door Uw lezing extra alert geworden op hun eigen
gezondheid.
Er was zelfs iemand die een afspraak ging maken bij de huisarts, omdat ze
veel van de symptomen herkende bij een hartinfarct.
Kortom een geslaagde avond.

Met vriendelijke Groet,
Rizette Janssen
EHBO Haps

Zijtaart

Dag meneer van Gool,

We hebben in de groep over uw presentatie gesproken en iedereen was unaniem van mening dat het een heel fijne avond is geweest. Zeker niet te langdradig….nee, allen vonden dat uw presentatie met korte quiz, filmpjes, meegebrachte spulletjes heel behapbaar was, zeer onderhoudend en zelfs indrukwekkend. Uw persoonlijke verhaal drukte ons nog eens goed op het hart hoe kostbaar- misschien kun je wel spreken van een “godsgeschenk” – gezondheid eigenlijk is en niet iets van-zelf-sprekends, wat we vaak geneigd zijn te vergeten….

In ieder geval heel erg bedankt voor uw presentatie.

Met vriendelijke groet,

Annelies Weterings

KVB Zijtaart

Valkenswaard

Beste Ad,

Allereerst nogmaals dank voor het verzorgen van deze avond.

Van verschillende dames heb ik positieve reacties gehad, men was vooral onder de indruk van je persoonlijke ervaringen, dit was dus zeker niet te lang of te zwaar. Het algemene deel voor de pauze was informatief en d.m.v. de quiz kwamen we toch veel te weten over de verschillen tussen hart- en vaatziekten bij vrouwen en mannen. Ik denk dat menigeen geschrokken is van de aantallen vrouwen die deze ziekten krijgen en er aan overlijden. De filmpjes waren, zeker wat mij betreft, van meerwaarde. Het losmaken van een ader in een been en later die weer rond het hart gebruiken was zeer informatief.

Al met al een zeer geslaagde lezing, af en toe wat luchtigs tussendoor breekt de spanning, want het blijft natuurlijk toch een zwaar onderwerp.

Met vriendelijke groet,

Marleen Schram, Vrouwen van Nu

  Alphen

Hallo Ad,

Gisteren vergadering gehad met Eva en hierbij onze bevindingen.                                        We hebben alleen maar positieve reacties gehoord. Wat ben jij een ras-verteller! Het begin was prima met de quiz. Iedereen was er meteen bij betrokken. Het werd zeker niet te technisch en moeilijk. Ook de filmpjes waren nuttig al was het geluid niet goed.

Ook na de pauze was het een mooi ontroerend verhaal. Zeker niet te zwaar gebracht en ook niet te lang. Al met al heeft iedereen van Eva een goede avond gehad, nogmaals onze hartelijke dank daarvoor!

Met vriendelijke groet,  Marianne van Bergen, bestuur van EVA.

Breda

Beste Ad

Gisteravond weer damesvereniging gehad en de dames waren heel erg te spreken over de gehouden avond door u verzorgd. Heel interessant en zeer indrukwekkend vonden ze het allemaal.

Deze avond was boven verwachting. Ze vonden dat u het zo mooi vertelde allemaal en wat u zelf heb meegemaakt en dan er zo over vertellen dat is toch wel heel mooi.   Het verhaal had volgens de leden nog langer kunnen duren. Mijn complimenten aan u.

Hoop dat het goed met u gaat en nogmaals heel erg bedankt.

Groeten, Marianne Hakvoort

Vz Damesvereniging De Wisselaar

Hernen en Leur

Goedemorgen Ad,

Heb een rondvraag gedaan onder de aanwezige leden van die avond en heb alleen maar positieve reacties gehad.
Men gaf aan dat de uitleg door een ervaringsdeskundige altijd een
welkom pluspunt is en dat u ook met passie en gedrevenheid de presentatie
hebt gegeven.

De uitleg was daarom ook helder en duidelijk en gaf de aanwezige leden
en ik denk ook voor de rest een goede blik op het onderwerp hartfalen.

Ik zou zeggen blijf zo doorgaan en ik hoop dat u het nog lang mag
blijven doen want er blijft altijd een tekort aan goede informatievoorziening, ook al is er zoiets als internet, er blijft toch altijd nog een groep mensen die daar niet gaan zoeken.

Met vriendelijke groet

Pascal Hendriks, EHBO Hernen en Leur.

Heeze

Hallo Ad,

Gisteren op onze herhalingsles heb ik de leden gevraagd wat ze van de lezing
vonden.
Ik kan u vertellen dat de reacties zeer positief waren. Er zat een prettige
afwisseling in het programma, de informatie was duidelijk en het
persoonlijke verhaal maakte indruk. De theorie was goed te volgen en de
filmpjes verhelderend.
Men vond u een erg positief ingesteld persoon, een voorbeeld van
levenskracht.
Nogmaals bedankt en het allerbeste,

Francien van Noort, EHBO Heeze.

Waspik/Raamsdonk

Beste Ad,

Ik vond het een boeiende avond. Voor de pauze een helder verhaal, voor

iedereen te volgen. Leerzaam en de mensen bewust gemaakt van klachten die

wel eens zouden kunnen leiden tot hartkwalen. Na de pauze een heel indrukwekkend levensverhaal dat iedereen aansprak en interesseerde. Het was muisstil.

Onderstaand nog wat meningen van de overige bestuursleden:

Het was een mooie voorlichting, ook duidelijk en leerzaam Er werd goed

geluisterd, heel interessant . Zijn eigen behaal was wel aangrijpend ,maar

ook weer mooi .Dat hij er toch nog is na zoveel tegenslagen .En dat hij zijn

verhaal dan nu zelf komt vertellen heel knap. Iedereen was er vol van.

je lichaam het best.

De presentatie van Ad was heel indrukwekkend en heel interessant, goede

interactie met de zaal. De kwis  gaf een duidelijk  beeld hoe hard een hart

moet pompen.

Ook was duidelijk wat  men zelf kan doen om hart en vaatziekten te

voorkomen. Kom op voor je eigen gezondheid. Ik vond het van begin tot het einde boeiend om te horen en te zien. Goede verduidelijking met materialen en beelden. Goed voorbereid.

Complimenten voor Ad van Gool. Hij gaat er helemaal voor, knap !

Ik heb de lezing zeer interessant  gevonden, en vond dat Ad van Gool het op

een hele goede en leuke manier presenteerde, was zodoende prettig om naar te

luisteren. Ook vond ik zijn persoonlijke verhaal niet te zwaar, hij heeft prachtig

kunnen verwoorden hoe zijn leven ( en dat was verre van gemakkelijk, zowel

voor hem als zijn familie ) tot nu toe is verlopen.

Heel fijn dat hij nu zulke mooie interessante lezingen kan geven voor de

hartstichting. Alles bij elkaar een prima lezing, met heel veel dank hiervoor aan Ad van

Gool.

Ad, nogmaals bedankt voor deze boeiende, interessante avond.

Het heeft me nog geen minuut verveeld.!

Met vriendelijke groet,

Marlies Boons, voorzitter Vrouwen van Nu

 

Breda

Beste Ad,

Een avond over het hart, met alle plussen en minnen, om het zo maar eens te zeggen. Wat kan er mooier zijn.

De contacten met Ad verliepen in eerste instantie goed. We maakten een goed verzorgde afspraak voor 4 oktober. Wij zorgden voor de beamer voor zijn presentatie. Maar er ging bij ons van alles mis. Onze locatie was bezet op 4 oktober, we moesten naar 11 oktober. Geen probleem zegt Ad. Even later. De beamer was al uitgeleend, geen probleem zegt Ad. Ik raakte lichtelijk in paniek, maar Ad stelde me gerust.

En dan de presentatie: in een woord geweldig. Vooral na de pauze, zijn eigen levensverhaal, dat doet wel wat met iemand. Onze 61 dames waren muisstil, en dat wil wat zeggen!!!

Wij maken een diepe buiging en zeggen nogmaals onze hartelijke dank.

Groetjes Fieke Steuns, Zij Actief Leeuwen.

 Baarlo

Beste Ad

Ik had je nog een evaluatie beloofd.
We waren er het allemaal mee eens dat het een zeer interessante en leerzame
voorlichtingsavond was geweest.
De quiz aan het begin van de avond was zeer duidelijk en goed opgezet. Ook
wij als EHBO vereniging hebben hier weer wat van opgestoken.
DE personen die aanwezig waren die geen EHBO diploma hadden vonden het een
enerverende avond en sommige zijn zelfs van plan om deze voorlichtingsavond
binnen hun vereniging buiten Baarlo voor te dragen als thema avond.

Bedankt voor de prettige voorlichtingsavond.

Met vriendelijke groet,
Hay Nelissen, voorzitter EHBO Baarlo

Zevenaar

Beste Ad,

De info avond is zeer goed ontvangen. Ik heb hele positieve reacties gehoord van de leden. Kort samengevat: Gaaf, inspirerend, informatief, boeiend, duidelijk en helder.
Ik vond de indeling met spel en filmpjes zeer afwisselend. Kortom een super georganiseerde avond.
Hartelijk dank daarvoor.

Met vriendelijke groet,

Annette Brager
Penningmeester EHBO ZEVENAAR

 Den Hout

 Beste Ad,

Een geweldige presentatie vond ik het! Duidelijk, inspirerend!

De passie waarmee je je verhaal bracht en de rust die je daarbij creëerde is een groot compliment waard. Het was doodstil in de zaal , dus alle aandacht van iedereen.

Wat een verteller ben je! Ga zo door.

Bestuur Vrouwenvereniging Den Hout

Goirle

 Hoi Ad,

Alleen maar positieve reacties gisteravond, ook toen jij al weg was.

De voorzitter heeft nog  aan verschillende tafels navraag gedaan.

Werkelijk Ad, iedereen vond het geweldig.

Het begin van de lezing, beginnen met een quiz, vond ik heel leuk.

Daarna de verdere uitleg:  je bent daarin heel duidelijk.

Je geeft ook volop ruimte om vragen te stellen.

De filmpjes gaven een groot inzicht over de ingrepen.

Ook de mogelijkheid om brochures  te verzamelen vond ik heel waardevol.

Er werd volop gebruik van gemaakt.

Over het tweede gedeelte, jouw eigen verhaal, kan ik heel duidelijk zijn:  ik was zeer onder de indruk en velen met mij.

Vooral ook de manier waarop jij je verhaal vertelt, op een heel -eenvoudige- wijze.

Niet zwaartillend of hoogdravend, gewoon normaal.

Nogmaals bedankt.

Met vriendelijke groet

Toos van Nistelrooy

EHBO-vereniging Goirle

Mierlo-Hout

Goede morgen Ad,

Hierbij een reactie op de lezing van afgelopen woensdag.

Voor de pauze kregen wij een duidelijke uitleg over hart- en vaatziekte en de belangrijkheid van een goede levensstijl.

Na de pauze mochten wij jou levensverhaal horen vanaf jouw geboorte tot aan de man die je nu bent. Je hebt dit wel zo mooi verteld dat je een zaal met ongeveer 40 vrouwen muisstil kreeg. Iedereen was erg onder de indruk hoe je jou leven beschreef.

Vanaf je geboorte met een hartafwijking tot aan een man die verder gaat met het hart van een ander. Heel emotioneel maar toch ook op tijd met een vleugje humor.

Geweldig, wij waren heel blij dat we er bij waren en willen je hiervoor nogmaals  bedanken.

Met vriendelijk groet.,

Ria van Beeck

Voorzitter Zij Aktief  Mierlo Hout.

 

Venlo

 

Goedemiddag Ad,

Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op de bijeenkomst van gisteren.

Zowel de groep waar we de bijeenkomst voor organiseerde als ik zelf zijn goed geïnformeerd over de werking van het hart en de op de loer liggende hart en vaatziekten.

Daarnaast, en nu spreek ik voor mezelf, ben ik nog steeds onder de indruk van jouw verhaal.

Ik vind je een bijzonder daadkrachtig en positief persoon !

Jouw persoonlijke verhaal zorgt er voor dat bijvoorbeeld de informatie die jij gaf omtrent een gezonde leefstijl beter bij mensen blijft “hangen”.

Nogmaals bedankt, het was prettig met je kennis te maken en ik wens jou samen met je gezin het allerbeste toe !

Met vriendelijke groet namens,

NoLiMid BHV-Opleidingen & Adviezen

Sonja van den Munckhof

 

Gendt

 Hallo Ad

Het was een zeer intrigerende avond. De dames hebben het heel interessant gevonden.

En voor iedereen zat er wel iets bij wat ze raakte.

Het verhaal van u al helemaal. Zo wordt je weer met de neus op de feiten en  gedrukt. Wat een gezond leven is. En wat u allemaal doo staan heeft. Het was de moeite zeker waard.

Nogmaals bedankt voor z’n boeiende avond. En dit zal nog vaker ter sprake komen, geen twijfel mogelijk.

Fijn weekend

Vriendelijke groet Dory Vos

Medos, Gendt.

Tholen

 Hallo Ad,

Zoals je gisteravond ongetwijfeld al zelf hebt kunnen aanvoelen waren alle aanwezigen danig onder de indruk van jouw verhaal: alle aspecten die we hadden verwacht zijn aan bod gekomen en natuurlijk maakte jouw eigen levensverhaal het meeste indruk, omdat je heel mooi  jouw vertwijfeling, angst, maar ook hoop tot uitdrukking hebt kunnen brengen.

Dit komt dan heel anders over dan alleen een technisch verhaal over wat er allemaal mis kan gaan met het hart.

Je hebt met je lezing weer minstens vijftig mensen gemotiveerd toch meer op hun gezondheid te gaan letten, dankbaar te zijn dat het goed met hen gaat en zich te realiseren dat e.e.a. niet vanzelfsprekend is.

Kortom, niets dan lof hier uit Tholen en we zullen jouw lezing van harte aanbevelen bij onze  andere  EHBO-verenigingen op ons mooie eiland.

Ad, het ga je goed , bedankt nogmaals,  ga zo door en wie weet tot ziens.

Met vriendelijke groeten/Best regards

Henk van Driel(Voorzitter EHBO Tholen)

 

Tholen, april 2016

 

Beste Ad,

Gisterenavond gaf je bij onze EHBO vereniging een lezing over het hart en jouw donorhart. De lezing was wat mij betreft uit het HART gegrepen. Boeiend en leerzaam. Ik heb ervan ‘genoten’ als je dat tenminste zo zeggen kunt. Vooral ook het pleidooi voor het donorcodicil die bij ons in Nederland vrijwillig is maar het zou beter zijn zoals het in Belgie geregeld is.

Nogmaals een goede lezing en ik wens je nog een heel lang en gezond leven. Je hebt mij weer eens doen inzien dat ik ook mijn levensstijl wat zou kunnen aanpassen. Gelukkig rook ik niet maar ik houd erg van lekkere (vette en suikerrijke) producten.

Vriendelijke groet,

Yvonne K.

 Schaijk

 Dag mijnheer van Gool,

Wat hebt u een prachtige presentatie gegeven. iedereen was ervan onder de indruk. Voor de pauze zo duidelijk uitgelegd. Ook de afwisseling zorgde ervoor dat iedereen geboeid bleef. De quiz aan het begin was erg leuk.

Na de pauze was natuurlijk helemaal geweldig. Wat hebt u veel meegemaakt!

Nee, het is niet te zwaar voor de mensen, want er zit genoeg humor in. Maar nu zullen we allemaal toch eens nadenken over onze gezondheid.

Heel hartelijk dank,

Bestuur  en leden Vrouwen van Nu, Schaijk.

 

Wijchen

 Beste Ad,

 We hebben de presentatie als boeiend en duidelijk ervaren. Ad wist het op een leuke manier te brengen door het stellen van vragen, waarbij het “publiek” heel betrokken werd bij de antwoorden. Met name het gedeelte over zijn eigen ervaringen sprak iedereen erg aan. Los van je goede presentatie over HVZ bij vrouwen, was ik echt geëmotioneerd door je eigen verhaal. Jeetje, wat heb jij al veel meegemaakt. Sta je normaal gesproken nooit zo bij stil dat niet alles van een leien dakje gaat in het leven. Respect!
Vriendelijke groeten,

Sonja Smeets
Activiteitencommissie
NVVH afdeling Wijchen

 Craenendonck, maart 2016

 Beste Ad

 Wij vonden het een zeer goede en duidelijke presentatie. Deze voldeed prima aan de verwachtingen. Het programma was heel afwisselend. Het was een zeer goede bijeenkomst. We hebben vele positieve reacties gekregen. Uw persoonlijk verhaal was wel het meest indrukwekkend. Petje af, je hebt een geweldige lezing gegeven.

 Ria Vermeulen, Vrouwen van Nu

 

Raamdonksveer, maart 2016

 

Beste Ad

 De avond was zeer geslaagd en dat heb ik ook gehoord van de collectanten.

Goed ingevuld met een persoonlijk verhaal met na de pauze de vragen, daaruit bleek de interesse van de gasten voor het verhaal.

Zeer interessant, niet te lang met mooie stukjes voorgelezen uit het boek. Dat greep nog het meeste aan mede het feit dat er steeds een nieuwe mogelijkheid was langer te leven toen het slechter ging met het hart.

De getoonde filmpjes moeten niet langer duren en de quiz op het einde is leuk.

In mijn beleving hing er een goede sfeer en was het gezellig onder elkaar, misschien ook omdat de meeste mensen elkaar kenden.

 Mariëtte van Hoek, organisatie collectantenavond.

 

Borkel en Schaft, maart 2016

 

Hallo Ad,

Iedereen die ik gisteren en vandaag gesproken heb was enthousiast over de lezing die je hebt gegeven.  De toehoorders waren van mening dat het een nuttige informatieve avond is geweest. En dat ze er veel van opgestoken hebben.

Leuk om de avond te starten met een quiz. Het voordeel hiervan is, dat de mensen attent zijn en zich meteen betrokken voelen en nieuwsgierig worden naar wat nog komen gaat.

En zich bovendien kunnen  realiseren dat er nog veel te leren valt over het hart en hartkwalen!

Het meest indrukwekkende was het  persoonlijke verhaal. Wij waren allemaal, zonder uitzondering, ontzettend onder de indruk van jouw levensverhaal.

Als engelen bestaan dan heb je er gedurende je leven veel op je schouders gehad. En niet onterecht blijkt wel. Want je doet nu als voorlichter van de Hartstichting ontzettend goed werk, waarmee veel mensen hun voordeel kunnen doen.

Van jouw positieve instelling en je  voortvarendheid kunnen wij  nog veel leren.

Ik bedoel hiermee, dat je niet ging zitten wachten tot er een hart beschikbaar voor je zou komen. Maar dat je andere mogelijkheden hebt gezocht,  door contact op te nemen met Belgische ziekenhuizen. Met uiteindelijk als resultaat een zeer goede afloop.

En ook dat wij vrouwen ons door de medici niet te vlug moeten laten afschepen. Want daar schort het nog vaak aan.

Het enige wat ik mistte deze avond, waren de mannen onder het publiek.

Jij bent fluitend naar huis gereden, zei je. En ik ben met veel energie, na een prachtige leerzame lezing huiswaarts gegaan.

Dank je wel Ad.

Hartelijke groeten,

Betty Baudoin,  vz  Vrouwen van Nu.

Valkenswaard, februari 2016

 

Beste Ad,

 Ik wilje namens het gehele Bestuur van de Vrienden van de Hartstichting nogmaals heel erg hartelijk danken voor de zeer indrukwekkende lezing die je ons hebt gegeven tijdens het 40-jarig jubileum. De reacties waren geweldig en er waren veel mensen onder de indruk. Ook jij hebt de Hartstichting weer geweldig gepromoot!

Ik verneem dat je binnenkort door de KBO in Borkel bent uitgenodigd! Zo gaat dat dan! Leuk! De foto’s komen zeer binnenkort naar je toe. Nogmaals dank en alle goeds toegewenst!

We komen elkaar vast nog eens tegen!

Hart-elijke groet,

Addy Goudsmits (vz)

 

Wouwse Plantage, januari 2016

Dag meneer van Gool,

Maandagavond was u bij ons in Wouwse Plantage.

Wij vonden de avond in één woord geweldig, heel afwisselend, goede uitleg er bij.

Het meest indrukwekkend was uw persoonlijk levensverhaal zo mooi verteld.

Vanaf uw geboorte tot nu toe, het is inderdaad wat uw zei de wetenschap gaat steeds vooruit en daar heeft uw geluk mee gehad! Een mens mag ook wel eens geluk hebben in het leven!

Was een heel goede opkomst van de leden.

Wij kunnen niets negatiefs bedenken over de avond.

Dat uw nog vaak lezingen mag geven over het belang van het hart.

Dat het uw goed mag gaan!

Met vriendelijke groet,

Els Kerstens,  vrouwenvereniging Wouwse Plantage

Klundert, januari 2016

 

Beste Ad,

Wat een geweldige presentatie. En wat is het goed verdeeld: eerst een stuk theorie en dan uw levensverhaal. Het was doodstil in de zaal en dat is een hele prestatie als je weet dat er meestal groepjes dames zijn die nooit hun mond kunnen houden. Echt super gedaan. Ik kreeg er kippenvel van en er waren er heel wat meer heb ik al gehoord. Het is ook niet te zwaar, want je houdt er humor in, maar je geeft iedereen wel een belangrijke boodschap mee.

Geweldig!

Gonny Hendriks, bestuur KBO Klundert

Keldonk, januari 2016

Dag Ad,

Onze leden vonden het een zeer interessante avond,
Jij bent een goede spreker die duidelijk verstaanbaar is.
Om de avond met een quiz te beginnen is niet alleen boeiend maar ook leuk om te doen.
We zijn veel te weten gekomen en er is al 1 mevrouw naar de huisarts geweest om  bloeddruk en cholesterol te laten meten.
Dus het werkt!
Jouw persoonlijk verhaal maakt veel indruk en ik heb van diverse dames gehoord dat ze je een doorzetter vinden.
Wij zijn zeer tevreden en kunnen jouw van harte aan bevelen bij andere verenigingen.
Dank voor de geslaagde avond en wie weet zien we je in de toekomst nog eens terug!

Groet Irma.

Huijbergen, januari 2016

Beste Ad,

Hieronder een artikel dat ik gemaakt heb n.a.v. jouw presentatie. Er is geen woord van overdreven.

Vriendelijke groet, Joop de Krom, voorzitter KBO

 

Ad van Gool, een man met een hart!

            Inspirerende hartlezing in Huijbergen

 

Huijbergen- Woensdagavond 26 januari 2016: even na halftien klinkt in de grote zaal van mfc ‘De Kloek’ een klaterend applaus op. De bijna zeventig aanwezigen belonen op die wijze Ad van Gool, ambassadeur van de Hartstichting, voor zijn lezing ‘Heb hart voor je hart’, die informatief, ontroerend, boeiend, maar bovenal inspirerend was.

Namens de organiserende Huijbergse verenigingen, de Partners in Cultuur, voor de gelegenheid versterkt met de plaatselijke afdelingen van Hartstichting en EHBO, had VVH-voorzitter Rina Kerremans om halfacht Ad van Gool geïntroduceerd als iemand met het hart op de tong. En waar het hart van vol is… dat hebben de luisteraars geweten!

De spreker wist de aandacht van zijn publiek meteen te vangen met een speelse quiz vol wetenswaardigheden over ons aller hart. Je kijkt er tóch van op, als je hoort dat je hart in vier dagen de inhoud van het grootste model tankwagen rondpompt! En dat de symptomen van een slecht functionerend hart bij vrouwen heel anders zijn dan bij mannen, was voor velen óók nieuw. Lange tijd werden die ‘vrouwelijke’ symptomen overigens door artsen vaak verward met overgangsverschijnselen. Van dat misverstand hebben nogal wat vrouwen nadelige gevolgen ondervonden!

Na de pauze schakelde Ad over op zijn persoonlijke geschiedenis: van kind met een aangeboren hartafwijking tot rijpe man met – sinds 2004 – een donorhart. Die geschiedenis weerspiegelde de ontwikkeling van de cardiologie sinds de oorlog. Er kon steeds meer: de openhartoperatie deed haar intrede, er kon een interne defibrillator worden geïmplanteerd en ten slotte was daar de harttransplantatie, om slechts enkele mijlpalen te vermelden. En steeds kwam zo’n mijlpaal voor de spreker precies op tijd!

Van Gools verhaal was echter véél meer dan een opsomming van vorderend medisch vernuft. Het ging óók over de invloed van hartfalen op het psychisch en sociaal welbevinden van de patiënt en zijn naasten: het kind dat altijd alleen naar school moet fietsen, doordat het de klasgenootjes niet kan bijhouden, vrouw en kinderen die moeten leven met de voortdurende vrees dat man en vader wordt getroffen door een hartaanval, met telkens weer de onzekerheid of de interne defibrillator ook nu weer zijn werk goed zal doen. En dan het moment waarop het hart zo verzwakt blijkt, dat je uitbehandeld wordt verklaard, je je baan moet opgeven – met alle gevolgen van dien – en je in angstige spanning moet afwachten of er tijdig een ruilhart beschikbaar komt. (In dit verband pleitte de spreker vurig vóór het donorcodicil.)

Ad schetste deze hele ontwikkeling, maar – en dat is knap! – hij wist daarbij een lichte toon te bewaren, hoe schokkend bepaalde passages uit zijn boek ‘Hartzeer’ ook waren. Meermalen ontlaadde de spanning zich in een bevrijdende lach van de toehoorders. Hij beklemtoonde ook het belang van een gezonde levensstijl – deze verhoogt de overlevingskans met 80%! – én van een positieve instelling, van de absolute wil te blijven leven.

Het kind dat niet mee kon sporten is veranderd in een man die volop hardloopt, fietst en in de bergen wandelt. Tegenwoordig helpt híj zijn vrouw de berg op in plaats van andersom! ‘Kortom, ik ben een gelukkig mens,’ sloot hij af.

Zo’n verhaal, in Huijbergen, op een regenachtige januari-avond, dáár word je blij van!

 

Sint Willibrord, december 2015  42 aanwezigen

 

Wat een geweldige presentatie heb je gegeven. Daar zat alles in: goede informatie, boeiend, indrukwekkende filmpjes, emotioneel ook. Ik ben er erg van onder de indruk. De hartstichting kan geen betere reclame maken dan met jou. Echt, wat ontzettend knap dat je zo je verhaal ook wil vertellen.

Dank je wel!!

EHBO, Sint Willibrord.

 

Nuenen  Gerwen, november 2015: 65 aanwezigen

 Hallo Ad

Ik wil je laten weten dat we een geweldige middag hebben gehad.

De 65 dames waren erg te spreken over wat je vertelde en hoe je dat deed.

Het was een goede lezing met genoeg afwisseling de dames waren immers muisstil, ook het verhaal van je eigen transplantatie was erg boeiend en indrukwekkend.

Nogmaals veel dank voor deze geweldige middag.

Groetjes Ans Engelen, voorzitter VrouwenVereniging Nuenen Gerwen

 

Werkendam, november 2015

 

Goede morgen Ad,

Ik denk dat je al lovende woorden van onze voorzitter gekregen had, maar

ook vanuit de leden en overige bestuur heel veel positieve geluiden over hoe

het gebracht en verteld werd. Ook de kwis vonden de mensen erg leuk. U kunt naar de Hartstichting toe de complimenten over brengen want uw presentatie is super.

Een geslaagde thema middag met een dank je wel van ANBO Werkendam/Sleeuwijk.

Henk den Breejen, bestuurslid.

 

Loon op Zand, november 2015

Beste Ad,
Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord van de aanwezigen.
Bij de kwis in het  begin kwamen de meeste er al achter dat ze nog maar
weinig weten over het hart en dat het geen verloren avond zou worden.
Daarom was de lezing uitermate leerzaam. Vooral de wijze waarop het gebracht
wordt.
Het levensverhaal was indrukwekkend en geeft de medemens de kracht om
positief in het leven verder te gaan.
En wat een spreker is die man!!

Nogmaals mijn dank namens de EHBO Loon op Zand
Mari Kuijpers
secretaris

 

Gilze, november 2015

 

Beste Ad,

Wij vonden de lezing zeer imposant vooral jouw persoonlijke verhaal maakte het pakkend.

De afwisseling tussen informatie en details van jouw leven zorgde voor een stil publiek. Dat gebeurt zelden, dus zeer knap van je!

Alle mensen die ik gesproken had waren zeer tevreden over jouw lezing.

Wat ik persoonlijk zeer mooi vond was dat jij ondanks alle ellende die je ondergaan hebt, toch zeer positief in het leven bent blijven staan en dat je een open beeld liet zien van jouw leven met de ups en zijn downs en soms met humor.

Wat ik zelf prettig vond was dat je eerst het technische deel deed en daarna het persoonlijke deel, waardoor iedereen goed bij de les bleef.

Groet,

Patrick van Mechelen namens EHBO vereniging st Christoffel te Gilze

 

Sint Anthonis, oktober 2015

 Beste Ad,

Ik heb jouw verhaal, en daarmee bedoel ik het hele verhaal, ook de uitleg vooraf, voor de derde keer in  redelijk korte tijd gehoord. Ik moet zeggen dat ik het nog steeds een buitengewoon boeiend verhaal vind. Dat komt ook door de afwisseling in het begin met beelden via de beamer.

Ik heb na afloop  diverse leden gesproken en zij waren de  zelfde mening toegedaan. Aan de zaal was ook wel te merken dat er met veel interesse geluisterd werd. Je kon een speld horen vallen.

Het was voor ons, maar ook voor de aanwezige ouderen, een geslaagde middag.

 

Leo van Els, bestuur KBO Sint Anthonis

 

Mill, september 2015

 

Dag Ad,

 Het heeft even geduurd voor ik kon antwoorden, maar ik wilde even de
spontane reactie afwachten van de deelnemers op 23 september j.l.
Deze waren erg positief,  zoals duidelijk , helder, emotioneel, en boeiend.
De film over de open hart operatie, heeft veel indruk gemaakt op de aanwezigen, vooral
voor degene die weleens te maken hebben gehad met hart problemen.
Kortom een zeer geslaagde voorlichting.

 

Vriendelijke groet,
Nell v.d.Velden

Organisatie regiodag Mill

 

Oud Gastel, september 2015

Dag Ad,

de bingo is prima verlopen al kwamen ze steeds weer terug op jouw verhaal. We hebben nog een extra ronde gespeeld met de kookboeken van de hartstichting als prijs.

We vonden de middag goed voorbereid en een heel goed lopend verhaal. Soms ook heel ontroerend en bij lotgenoten zoals ik maakt het veel herinneringen los.

Het voldeed zeker aan onze verwachtingen en jouw persoonlijke verhaal geeft het nog veel meer waarde.

Jij hebt misschien nog nooit zoveel geld gekregen voor de hartstichting, maar wij hebben ook  zeker nog nooit zoveel positieve reacties gekregen op een themamiddag!!

Het ga je goed en blijf gezond.

Met vriendelijke groet, Jenny Gulden

Secretaris K.B.O. afd. Oud Gastel

 

Dussen, september 2015

Beste Ad

Je presentatie is hier onverkort goed gevallen! Naast de technische informatie was ’t vooral ook het ‘persoonlijke verhaal’ dat de mensen pakte. Je hebt ’t kunnen merken aan de stilte in de zaal, je had de volledige aandacht. Iedereen was geboeid. Het levenspad dat je schilderde was verre van alledaags. Naast ’t hebben van ‘een goeie engelbewaarder’ had je het geluk dat de techniek zich in de loop van de tijd zodanig ontwikkelde dat je steeds ‘geholpen’ kon worden. Dit alles met als climax de open harttransplantatie in Antwerpen. De kern-elementen in je betoog -> bezig blijven (doen wat je nog wèl kunt) – blijven knokken – de nodigde discipline blijven opbrengen (leef- en eetgewoonten) zijn goed bij de mensen blijven hangen. Je bent er zeer zeker in geslaagd de mensen nog bewuster te maken van de rijkdom van een goed functionerend hart (en vaatstelsel) en wat je daar zelf aan kunt doen. Het was al met al een leerzame en gezellige middag. Nogmaals dank daarvoor.

Met vriendelijke groet,
Kees Berende,  ANBO Dussen

Heeze, september 2015

 

Dag Ad,

 De lezing was vanaf het begin tot het eind boeiend. Ook vond ik de filmpjes over dotteren en een bypassoperatie interessant en verhelderend. Deze beelden zie je nooit. Terwijl het behandelingen zijn die veel worden toegepast. Goed dat u onze vrouwen meerdere malen op het hard gedrukt heeft dat ze zich niet weg moeten laten sturen als zij klachten hebben en dat ze dan niet zeuren. Dat de klachten zo afwijkend zijn met mannen verbaasde mij. Er is  nog veel onderzoek naar het vrouwenhart hard nodig.

Uw persoonlijke verhaal kwam erg binnen. Wat heeft u een geluk gehad dat uw eigen hart het net lang genoeg heeft uitgehouden totdat de techniek en het hart er was om u te helpen. Uw persoonlijke verhaal past uitstekend op zo’n de avond, u krijgt daardoor nog meer respect van de toehoorders.

Ik wens u nog veel gezondheid toe en dat u nog vele lezingen mag geven.

Met vriendelijke groet,

Marjo Klaus,  Secretaris Vrouwen van Nu Heeze

Den Bosch, Willem 1 College juni 2015

Diverse reacties:

* zeer indrukwekkend. Het verhaal heeft me als verpleegkundige echt geraakt. Dhr van Gool vertelde het op een fijne manier. Stukje voorlezen uit het boek gaf een extra aanvulling. Hij gaf me door zijn verhaal tips hoe met een patiënt om te gaan. Een patiënt is meer dan zijn zieke hart.

* Boeiend en aangrijpend verhaal, ook voor verpleegkundige hoe patiënt en partner kijken naar zorg. Neem zeker dingen mee. Zeer volledig verhaal waar ik wat mee kan.

* Heftig verhaal met voor mij als verpleegkundige goede eye-openers voor de omgang met patiënt én zijn partner.

* Erg indrukwekkend. Ik werd er stil van. Voortaan meer empathie tonen naar patiënt toe.

Kruisland, mei 2015 

 

Beste Ad,

Wij hebben hele positieve reacties van onze leden gekregen over de voorlichtingsavond. Vooral de combinatie van een stukje theorie en het persoonlijke verhaal heeft de leden enorm geboeid. Wij zullen je zeker aanbevelen bij de andere verenigingen van ons rayon.

In de veronderstelling dat je na afloop misschien nog iets kwam drinken in de foyer, heb ik je niet persoonlijk meer de hand geschud. Dus bij deze, nog bedankt voor de goede voorlichting en ik wens je nog vele gezonde en actieve jaren toe!

Met vriendelijke groet,

EHBO Vereniging Kruisland

Donja van Gilst, secretaris

 

Maasland, mei 2015 

Beste Ad,

we hebben de avond die jij voor ons verzorgt hebt heel boeiend gevonden.
Er werd goed en duidelijk uitgelegd hoe het hart werkt en wat er fout kan
gaan en eventuele behandelingen.
Jouw persoonlijk verhaal was aangrijpend.
Het zet je aan het denken over je eet en leefwijze, en dat is soms wel eens
nodig.
Hartelijk dank voor de fijne avond en nog veel succes met dit nuttige werk.
Hartelijke groet Els Boon  kvg Maasland

 

Reusel, april 2015

De heer Ad van Gool uit Hilvarenbeek van de Hartstichting kwam deze avond een lezing geven over het hart. Het was een zeer interessante avond. Ik kan met een woord heel duidelijk zijn en dat is GEWELDIG.

Het eerste gedeelte vertelde hij veel over het hart. Verder heeft hij gesproken over een hartinfarct, hartfalen, hartstilstand, openhartoperatie, dotteren en plaatsen van een stent, icd en het plaatsen ervan, plaatsen van een kunststof hartklep, kamer- en boezemfibrilleren. Over al deze onderwerpen wist hij zeer goed te vertellen en had hij mooie filmpjes van de diverse onderwerpen.

Zoals hij na de pauze vertelde over zijn hartoperaties was zeer indrukwekkend. Dankzij de Hartstichting kan dit gelukkig allemaal.

Ook het verhaal dat hij vertelde dat hij weer drie keer per week 5km gaat hardlopen is geweldig. Een echte aanrader!

Bestuur EHBO Reusel.

 Goes, april 2015

Beste Ad,

Wat hebben wij een zeer interessante middag gehad.

Je manier van vertellen kwam heel goed over. Er was een leuke wisselwerking met de bezoekers. De voorwerpen die je had meegebracht verduidelijkten je verhaal.

Ook de filmpjes gaven ons een goede indruk van de ingrepen die er plaats vonden.

En dan je eigen verhaal. Dit heeft zeer veel indruk gemaakt bij de mensen.

Dit komt zo goed over bij de mensen!

Ad, je hebt ons een geweldige middag bezorgd. Dit was reclame voor de Hartstichting.

Hartelijke groeten, ook aan je vrouw,

Jo Rombaut, voorzitter activiteitencommissie KBO afdeling Goes

 

Raamsdonksveer, april 2015

 Beste Ad,

Het was gisteren voor het bestuur en onze leden een mooie en boeiende middag.
De informatie en de filmpjes waren erg duidelijk.
Met name jouw persoonlijk verhaal maakte diepe indruk op de leden.
Als het ter sprake komt bij andere verenigingen zal ik je zeker aanbevelen.

Met vriendelijke groet, Corry Scheeve.
PCOB Raamsdonksveer

 

 Etten-Leur, maart 2015

Dag Ad,

Van diverse kanten hoorden we complimenten over de invulling van de middag. Men was blij met de geboden informatie en het was een goede mix tussen de persoonlijke verhalen en de info rond dit onderwerp. De filmpjes vonden we verhelderend, ze gaven een meerwaarde aan het meer theoretische deel. We hebben niets gemist, behalve dat je wat ons betreft nog wel even door had mogen gaan. Mijn compliment voor je vertelkunst!

Nogmaals bedankt dat je er was!

Vriendelijke groet,  Peter Stam,  PCOB Etten-Leur

 

Son, maart 2015

Dag Ad

Gisteren was super avond. Veel goede reacties.

 Groet, Gertrud, bestuur Vrouwen Actief Son

Maasbracht, maart 2015

Hoi Ad,

Je voorlichting hebben we als bestuur heel indrukwekkend gevonden.  Ook de mensen die wij daarover nog gesproken hebben vonden het indrukwekkend.

De meeste van de aanwezigen waren geoefende EHBO-ers of geïnteresseerden.

Ook waren er mensen bij die een REANIMATIE/AED cursus gaan volgen.

Dus ja, de interesse was zeker groot. De filmpjes maakte alles nog duidelijker.

Je vertelde het duidelijk en boeiend, met een beetje humor. We hebben bewondering voor je ervaringen en je discipline en je doorzettingsvermogen.

Ik zag aan de mensen dat ze met bewondering naar je persoonlijke verhaal luisterden. Je raakte de mensen met je verhaal. Ik zou niet weten hoe je het beter zou moeten doen. Ga vooral zo door.

Bedankt dat je er was.

Lydia Oberije / Secretaris EHBO Maasbracht Elzenweg 15, 6051 KZ  Maasbracht

Beste heer Van Gool,

Op uitnodiging van EHBO-vereniging Maasbracht heeft een aantal (bestuurs)leden van onze EHBO-vereniging uw lezing  in Maasbracht bijgewoond vorige week donderdag 5 maart 2015.
De reacties van ons allen waren zeer positief. Men vond het een boeiende en leerzame lezing. Zeker ook uw eigen ervaringsverhaal. Namens onze leden wil ik u hartelijk bedanken hiervoor.

Met vriendelijke groet,
Brigitte Goossen, secretaris EHBO Linne

Meerlo-Wanssum , februari 2015

Beste Ad,

Het was inderdaad een zeer interessante en boeiende lezing. De opbouw van je presentatie was erg goed.

Het gedeelte voor de pauze was zeer educatief en goed verzorgd ook mede door de diverse filmpjes die je toonde, die alles heel duidelijk lieten zien.

Zeer geschikt voor een EHBO vereniging, maar tevens voor andere geïnteresseerden aan te raden aangezien het volksziekte nummer een is.

Tijdens het  gedeelte na de pauze waarin je jouw persoonlijk verhaal vertelde hing iedereen aan je lippen.  Ook al was het al na half 10 en was iedereen na een drukke werkdag vast moe, bleef je de volle aandacht houden. Persoonlijk heb ik vooral bewondering voor je positieve instelling. Ik ben er van overtuigd dat men met een positieve instelling het verst komt.

Tenslotte moet je er zelf iets van maken. Ik kan alleen maar zeggen chapeau!

Nogmaals hartelijk bedankt voor je inzet en verder veel succes gewenst.

Met vriendelijke groet,

Mariëtte. EHBO Meerlo

Helmond, februari 2015

Geachte heer Ad van Gool,

Wat mag de hartstichting blij zijn met zo’n  voorlichter als de heer van Gool. We wisten niet wat we konden verwachten, we hadden wel een idee.

Het heeft onze verwachting en ideeën overtroffen.

Een bevlogen man, die boeide van de eerste minuut tot de laatste minuut.

Het feit wat hij vertelde over zijn eigen harttransplantatie was ronduit zeer boeiend, en sprak iedereen ontzettend aan.

Vragen die er waren, hij nam overal de tijd voor, om ze op een duidelijke manier te beantwoorden.

Kortom, een zeer leerzame bijeenkomst geweest voor de PCOB.

Ik kan alleen maar zeggen TOP…. dat u bij ons bent geweest.

Wie weet tot nog eens een keer, want er komen telkens toch weer nieuwe leden bij.

Nogmaals heel veel dank.

Hartelijke groet,

Krijnie ten Westeneind,

Activiteiten commissie / secretaris

PCOB afd. Helmond

Lieshout, februari 2015

 

Beste Ad,

We hebben de lezing als zeer positief ervaren en zullen dit zeker
uitdragen naar andere verenigingen, fijn dat er spontaan een collecte
georganiseerd werd. Vooral uw persoonlijk verhaal maakte diepe indruk. We
zullen zeker in de toekomst nog eens een beroep doen op de Hartstichting
zoals we in het verleden ook al eens gedaan hebben.

Nogmaals dank en vriendelijke groeten.

Namens de GVO-Werkgroep Jo van de Biggelaar

 

Boxmeer, februari 2015

Dag mijnheer van Gool

Elk jaar organiseert de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer in het voorjaar een vijftal lezingen in het kader van gezondheid en ouder worden.

Dit jaar werd de spits afgebeten door de heer Ad van Gool.

Namens de Hartstichting gaf hij een duidelijke uiteenzetting van de problemen, die kunnen ontstaan bij het disfunctioneren van het hart.

Middels PowerPoint, videobeelden werd ook duidelijk wat voor een enorme ontwikkeling er binnen de cardiologie de afgelopen eeuw heeft plaatsgevonden.

Veel indruk maakte zijn levensverhaal, vooral de positieve manier waarop hij met zijn aangeboren hartafwijking is omgegaan, steeds gebruikmakend van de nieuwe ontwikkelingen.

Niet alleen de hartpatiënt heeft een lange weg te gaan, maar ook de impact, die dit heeft voor de omgeving moet niet onderschat worden.

Wij hebben de lezing als zeer waardevol ervaren, kortom …een echte aanrader.

 

I.Sturm, bestuurslid.

 

Langenboom, januari 2015

Hallo Ad,
Ik vond je presentatie geweldig. Zo`n avond doet je wat.
9 december hebben wij een oefenavond van de EHBO. Op deze avond wil ik aan de leden vragen wat ze ervan vonden. Ook de uitleg van onze hart en bloedvaten en de symptomen bij een eventueel hartprobleem.
Van jouw levensverhaal is iedereen zwaar onder de indruk geweest.

Met vriendelijke groet,
Walburga Lucius, ehbo Langenboom

Chaam, januari 2015

Dag Ad

Onze leden waren heel erg enthousiast over de avond. Wat speciaal aansprak was toch jouw ervaring. De leden waren echt steeds vol aandacht, dat gebeurt niet altijd. De filmpjes waren heel duidelijk . Wat mij het meeste aansprak was het inbrengen van de I.C.D. Voor het inbrengen krijg je genoeg uitleg, maar dan ben je er niet met je gedachten bij. Het was een zeer geslaagde avond. Bedankt.

Met vriendelijke groet,

Ria Moelands, bestuur avc Chaam

Diessen, januari 2015

Beste Ad

Wat betreft de bijeenkomst van gisteren kan ik melden dat het zeer interessant was. De aanwezigen hebben genoten van de leerzame, goed verzorgde lezing van Ad van Gool.

De “quiz” vormde een prachtige inleiding om de stof uit te diepen. Met filmpjes en powerpoint werd er vakkundig uitleg gegeven over alles wat het hart en hersenen aangaat.

Na de pauze, toen Ad over zichzelf vertelde, werd er ademloos geluisterd en was men zeer onder de indruk. Jammer dat het aantal toehoorders (weer) erg laag was. Met onszelf erbij waren we met ongeveer 25 personen. Ad verdiende veel meer!! Iedereen was er van overtuigd dat er meer gasten hadden moeten komen. Ook van het foldermateriaal werd gretig gebruik gemaakt. Hopelijk kun je hieruit opmaken dat we zeer tevreden waren met je aanwezigheid en dat (hopelijk) ook van jouw kant alles naar tevredenheid is verlopen.

Nogmaals hartelijk dank voor de fantastische wijze waarop je de Hartstichting vertegenwoordigt!

Met vr. gr.

Namens de Themawerkgroep KBO Diessen,

Theo Wagenmakers

Meers-Elsloo  januari 2015

Beste Ad

Even een reactie op jouw voorlichting bij ons.

Je start was perfect. Mensen zelf aan het werk zetten.

Door de dingen die je ons liet zien, hart, vetten en de sheets was het zeer overzichtelijk en begrijpelijk. Alle mensen waren ook zeer te spreken over de manier hoe jij het bracht.

Vooral ook de manier hoe je hartfalen met je handen voor deed blijft ons bij. Blijf op de zelfde manier doorgaan. Ook jouw eigen verhaal dat je na een harttransplantatie gewoon verder kunt gaan, maakte diepe indruk.

De voorlichting heeft zeer zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Zelf ben ik nu (volgens jouw advies) 3 x 10 min. aan het sporten. Voorheen was na 2 dagen de zin al weer over. Nu ga iki volhouden

Nogmaals heel hartelijk dank en veel succes met je voorlichtingswerk

Met vriendelijke groet,

Bertien van Proemeren, Sichting Ontmoetingsruimte Meers.

Oudenbosch, januari 2015

Wij vonden het een heel plezierige middag. De verschillende onderwerpen waren boeiend en ik vond dat er een goede interactie was met de toehoorders. Vragen kwamen spontaan en werden duidelijk beantwoord. De combinatie van voorlichtingsfilmpjes en jouw verhaal was prima. Je bent een makkelijke prater, dat is ook een pré.

Hoorde achteraf dat er verschillende dingen aan de orde waren gekomen die de toehoorders nog niet wisten en waarop ze nu gaan letten. Je persoonlijke ervaringen met hartklachten, die aan het eind van de middag ter sprake kwamen, raakten allen.

Het bewijst dat met goede begeleiding, de juiste zorg en eigen inzet en zorg voor je lichaam, je een eind kan komen. Een eye-opener.

Nogmaals hartelijk dank. We maken nog 40 euro extra over namens de beide vereniging als waardering voor de fijne middag.

M.vr.gr.

KBO/PCOB Oudenbosch

Annemieke van Bloois

 

Eindhoven, november 2014

Op dinsdag 11 november kwam Ad van Gool bij ons vanuit de Hartstichting vertellen over wat de mogelijkheden zijn om zo goed mogelijk met je hart om te gaan en hoe het een en ander verloopt.
We waren heel benieuwd hoe deze middag zou verlopen en wat we te horen zouden krijgen.
Het geluk voor ons was dat Ad in duidelijke en gewone taal kon vertellen hoe het hart werkt waar het soms mis kon gaan en hoe voeding en beweging een belangrijke rol spelen in het geheel.
In de tussen tijd kregen de mensen de gelegenheid om vragen te stellen die Ad beantwoordde,als hij kon en mocht , anders verwees hij naar de medici.
Zijn eigen verhaal vertelde hij zonder drama, maar  wel met zoveel gevoel dat de mensen in de zaal aan zijn lippen hingen. Je kon een speld horen vallen.
Menigeen kwam Ad nog persoonlijk bedanken en daar sluit de ANBO zich bij aan.
Ad, bedankt je hebt het op jouw eigen wijze gedaan en dat was vanuit je hart.
Met veel hart groeten Joke Speldenbrink-Verhoeven, voorzitter ANBO Eindhoven

Vierlingsbeek, november 2014

Beste Ad,

Je zult wel gedacht hebben waarom nog geen reactie. Nou het zit zo. We hebben afgelopen donderdag onze reanimatie/AED herhaling gehad. Ik heb toen een reactie gevraagd van de leden over de voorlichtingsavond die jij verzorgd hebt namens de Hartstichting.

De reacties waren buitengewoon lovend. De avond is als zeer zinvol en boeiend ervaren. Een duidelijk, helder informatief deel op een prettige manier gebracht, met aanvullende informatie  bovenop de kennis die onze leden al hebben.
Het tweede deel, je persoonlijke ervaringsverhaal heeft de leden erg aangesproken. De professionele manier waarop je je eigen verhaal vertelde werd diverse malen benoemd door leden.
De voorlichting is buitengewoon geschikt voor EHBO verenigingen!!

Nogmaals dank voor de zeer leerzame, boeiende avond.

Met vriendelijke groet,
Gerri Baltussen
EHBO ver. Vierlingsbeek.

Naaldwijk, oktober 2014

Beste Ad,

Vorige week mocht ik jouw bijzondere verhaal horen tijdens een bijeenkomst van de Rotary. Het neemt je mee langs jouw levenspad van een ziek hart tot en met een “nieuw” hart en wat kun jij dat mooi vertellen, met hier en daar een kwinkslag. De zaal was muisstil. Ik ervoer zelf verschillende emoties van een brok in mijn keel tot kippenvel. Ik ben blij dat ik erbij was. Bedankt hiervoor.

P. van Rheenen bij Rotary Westland

Almere, oktober 2014

 

Goedemorgen Ad,

Wij, Albert, Diana, Patricia en Melanie hebben vol bewondering en interesse jouw weg naar een donorhart gehoord en wat er allemaal veranderd is in de afgelopen jaren bij onderzoek naar hartproblemen meegenomen.

Van de cursisten hebben wij positieve reacties gekregen, zij hebben 1,5 uur vol aandacht naar jou geluisterd, terwijl het over het algemeen zeer jonge ehbo-ers zijn.

Om ook onze andere cursisten van de ehbo-herhaling van jouw verhaal en de aandacht voor de hartstichting te kunnen laten “genieten” zouden wij het zeer op prijs stellen als je dit de 8e november nogmaals zou willen komen vertellen. Het is namelijk zeer inspirerend en helpt ons bij het lesgeven in reanimatie, men is nog meer gemotiveerd.

Met vriendelijke groet,

Diana Werkman-Koster

Bestuurslid Reddingsbrigade Nederland

Ledenbelang & Vrijwilligersbeleid

0628063006

 

 Bergeijk, oktober 2014

Hallo Ad.

Wat een geweldige presentatie dinsdagavond.

Alle lof voor de duidelijke uitleg. Met filmpjes en dia’s erbij

konden we goed volgen en begrijpen hoe infarcten ,beroertes en

hersenbloedingen kunnen ontstaan. Ook wat de gevolgen kunnen

zijnen wat de mogelijkheden zijn om er wat aan te doen.

Ook wat jou zelf is overkomen heb je geweldig verwoord.

We vinden je een heel prettige spreker.

Vele malen dank daarvoor. Wij zullen dit zeker doorgeven naar andere verenigingen.

K.V.V.B. Bergeijk, Jaantje Blox.

 

Maart, Neerkant EHBO

 

Dag Ad,

Na de vergadering nog meerdere mensen gesproken over je lezing. Indrukwekkend, interessant, leuk  waren enkele uitspraken die naar voren kwamen. Je heb zelf wel gemerkt dat de toehoorders erg geboeid waren. Nogmaals onze dank voor deze mooie lezing.

Met een vriendelijke groet,

Jan van Rijt

Ehbo-Neerkant

wfgtimmermans01@hetnet.nl

Goedemorgen Ad van Gool, Ik dacht dat ik U al gemaild had, maar de mail stond nog onder de concepten. Maar ja, beter laat dan niet. Wat ik zoal al gehoord heb, is dat heel veel mensen zéér onder de indruk waren. (Zeer begrijpelijk, natuurlijk). Ik heb de overige

Maart 2014, collectantenavond Brunssum

Goedemorgen Ad,

Wat ik zoal al gehoord heb, is dat heel veel mensen zéér onder de indruk
waren. (Zeer begrijpelijk, natuurlijk). Ik heb de overige Comité leden ook
gevraagd naar hun bevindingen en/of wat ze hebben gehoord van hun
collectanten/wijkhoofden. Ze gaven allemaal hetzelfde aan: héél
indrukwekkend. Er waren natuurlijk mensen onder de aanwezigen, die zélf
hartpatiënt zijn. Van één van hen heb ik gehoord dat hij zoiets had van:
Tjee, wat ik heb(meegemaakt) is niets vergeleken met wat Dhr. van Gool heeft (doorstaan).
Maar dat was ook al in de zaal te merken op de avond zélf. Je kon een speld
horen vallen!

Hierbij wil ik U, namens het hele Comité, nogmaals bedanken dat U op onze
Dankjewelavond heeft willen spreken.

Met vriendelijke groeten,
Anita Timmermans, comité Brunssum

  Maart 2014, Lionsclub Nieuwerkerk aan de IJssel

Dag Ad,

Heb vandaag nog een paar keer jouw verhaal gedaan bij collega’s. Natuurlijk heb je soms door toeval net aan de goede kant van de streep gestaan, maar juist jouw geloof in het goede en de bewuste leefstijl maken voor mij jouw verhaal zo krachtig. De ontmoeting met je was fijn. Je bent een bijzonder mens met een verhaal dat anderen inspireert!

Rick Breeuwer

Interim Manager & Trainer bij axYun

0638531360

Via Twitter:

Inspirerend verhaal van #advangool van de #hartstichting gehad. Op zijn 65-ste meer energie dan ooit door meer medische mogelijkheden.

Beste Ad,

Namens de Lionsclub Nieuwerkerk aan den IJssel zeg ik je dank voor je inzet bij de voorlichtingsbijeenkomst.

Naast de uitleg van de activiteiten van de Hartstichting heb je tevens uitgebreide aandacht gegeven aan je persoonlijke ondervindingen, hetgeen op ons allen een diepe indruk heeft achtergelaten.

We zijn je daarvoor zeer erkentelijk.

Ton van der Maarel, programma commissie.

 

Februari 2014, Lionsclub Sint Oedenrode

Beste Ad

Ik heb je verhaal nu twee keer gehoord en vind het een boeiende, fascinerende lezing.

Theo Maas, Lionsclub Sint Oedenrode

Februari 2014 Mill

Beste Ad.

Je lezing was geweldig, je uitleg was gewoon fantastisch.

Natuurlijk kan dit ook het best worden gedaan door een persoon die het zelf allemaal heeft meegemaakt.

Al met al ik wens je nog veel leerzame lezingen toe bij andere organisaties.

Voor jou persoonlijk natuurlijk nog vele gezonde jaren.

Tonny Schel- Arts, erelid  EHBO Mill

Februari 2014, Bleiswijk

Een perfect, zeer indrukwekkend en informatief verhaal dat u vertelde. Vooral het persoonlijke verhaal over uw harttransplantatie was ongelooflijk. Maar ook de informatie over vrouwen en hart- en vaatziekten sprak erg aan. Daar kunnen we wat mee.

Klasse!!

Thea Persoons, bestuur KVG

 Den Bosch 30 januari 2014

 

Beste Ad,

Nogmaals onze dank voor jouw bijdrage tijdens de OvO bijeenkomst op 30
januari 2014. Dat jouw verhaal goed overkwam heb ik kunnen constateren aan
de vele positieve reacties van de toehoorders na afloop. De presentatie was
duidelijk en de persoonlijke invalshoek sprak bij velen tot de verbeelding.

Met vriendelijke groeten, Willem van Loo, Ouderen voor ouderen, ‘s-Hertogenbosch

 

Boekel, 28 januari 2014

 

Hierbij laat ik U weten, dat we een bijzonder interessante lezing hebben gehad.

We kregen van verschillende kanten heel positieve reacties. Goed dat u dat kon doen.

U bent een boeiend spreker.

Bedankt voor uw komst.

Met vriendelijke groet

Bertheke vloet,  Secretaris KVG Boekel

 

Dongen, 9 december 2013

Hallo Ad,

Ik wil je laten weten dat onze leden zeer tevreden waren over jouw lezing over vrouwen en hart- en vaatziekten.
Tot vandaag toe kreeg ik er nog complimenten over maar die zijn natuurlijk voor u bedoeld.
Het was een perfecte avond, de filmpjes waren duidelijk en zo weten we allemaal wat er gaat gebeuren als je te horen krijgt dat je gedotterd moet worden en hoe een stent geplaatst wordt en hoe die eruit ziet, ook het filmpje over de omleidingen, en dan in het echt, was zeer duidelijk ook al waren er leden die er liever niet naar keken maar goed, dan maar de ogen dicht.
En dan uw persoonlijk verhaal………ontroerend, kippenvelmomenten, de manier waarop u over uw hartkwaal vertelde, wat een gevecht en wat een doorzettingsvermogen met, zoals u zelf al zei, een hele goede engelbewaarder. Geweldig ook dit werk voor de Hartstichting.
Al met al zeer indrukwekkend. Het heeft ook bij mij een grote indruk achtergelaten.

Ik wil u dan ook nog fijne kerstdagen wensen en vooral een gezond 2014, want gezondheid, daar draait het om en niets is vanzelfsprekend.
Het ga u goed.

Hartelijke groet van Marian Ariens, bestuurslid KVG Dongen.

November 2013, Hilvarenbeek

Dag Ad,

Pas in het nieuwe MCC jouw prachtige boeiende lezing mogen meemaken
over het ongeluk wat je is overkomen. Je verhaal over je harttransplantatie was zelfs
voor een oude hoofdverpleegkundige heel ontroerend!

Bep Hagenberg, Viataal Hilvarenbeek

Netersel, 25 oktober 2013

Op vrijdag 25 oktober heeft KBO Netersel een lezing gehad, gegeven door Ad van Gool. De reacties van onze leden na afloop waren overweldigend. Het was dan ook muisstil als Ad aan het woord was. Hij was heel duidelijk over de werking van het hart, het belang van een goede leefgewoonte en over voeding.

Ook zijn persoonlijk verhaal leverde een belangrijke en indrukwekkende bijdrage aan deze middag.

Voor ons was het een zeer geslaagde middag.

Met vriendelijke groet,

Pieta Kraayvanger

KBO Netersel

Bergeijk, 9 oktober 2013

Dag Ad,

Wij, de K V V B katholieke vrouwen vereniging Bergeijk, hebben erg genoten van de voorlichtingsavond die jij gepresenteerd hebt afgelopen dinsdagavond. Niks dan lof, allemaal alleen maar goeie reacties,

Deze voorlichting over vrouwen en hart- en vaatziekten en wat daar mee

samenhangt is voor iedere vereniging aan te raden. Nogmaals bedankt.

In april en mei volgend jaar beginnen wij met ons nieuwe programma, dan

doen we ook weer graag een beroep op jou. Het onderwerp over beroerte en jouw verhaal over je harttransplantatie kwam nu niet aan de orde, maar we zijn er erg benieuwd naar. Daar willen wij ook zeker een avond voorlichting over hebben. Ik neem tijdig contact met jou op.

Vriendelijke groeten namens de K.V.V.B, Jaantje Blox, voorzitter.

Amsterdam, 1 oktober 2013

Hoi Ad,

Van Sharif van Direct Result kreeg ik onderstaande reactie:

Ik wil je niet storen op je vakantie, maar wou je wel laten weten dat de training echt super was. Een ontzettend inspirerend verhaal van Ad en veel vragen vanuit de groep. Ook waren  er ruim 25 wervers, dus dat was meer dan verwacht. Het komt zelden voor dat wervers in de rij staan om de spreker te bedanken, dus dat is denk ik een goed teken.  

Dat klinkt dus heel goed. En zo te lezen waren de wervers heel enthousiast! Heel fijn!

Hoor graag van je,

Groet, JvM, fondsenwerving Hartstichting

Reactie boek Mijn harttransplantatie

 

Beste Ad, ik heb je boek Mijn harttransplantatie gelezen. Ik vind het schitterend geschreven en heeft me geïnspireerd. Ik bedoel vooral de MANIER waarop je verslag weet te doen van wat je allemaal meegemaakt hebt. Je beschrijft drama zonder dramatisch te doen, pijnlijke en soms kwetsende situaties zonder te zeuren en dat alles met humor zonder de lolligste te willen zijn. Vind ik knap. Daarom wil ik jouw boek in mijn boekenkast hebben. Leuk!

Vriendelijke groet, Ronald O.

 Den Dungen, 28 september 2013

Dag Ad,
Nog bedankt voor de energieke manier waarop je jouw verhaal met ons hebt gedeeld.
De reactie van Marian (Ik heb  genoten van zijn presentatie en vooral de manier
waarop hij dit vertelde) geeft overigens goed weer wat ik terughoorde
van de leden later in de avond.
“Indrukwekkend” en “Wat een verhaal” en “De manier waarop hij vertelde
gaf je ook beelden…” zijn wat andere reacties.
Zeker een presentatie waaruit de mensen weer energie putten om hun goede
werk voort te blijven zetten. Ad, ga zo door en hopelijk nog héél lang !

Met vriendelijke groet,  Ad Goossens (interim voorzitter) ehbo Den Dungen

Prinsenbeek, 19 september 2013

Hallo Ad,

De reacties van de dames waren allemaal positief. Iedereen vond het zeer interessant, vooral omdat je het uit eigen ervaring vertelt.

Bijna niemand weet dat mensen dit meemaken en dat grijpt dan iedereen aan en maakt veel indruk.

Iedereen was het er mee eens dat het een zeer geslaagde avond was, je kon het zelf ook merken aan de dames, ze bleven goed luisteren en er werd door niemand door jouw verhaal gekletst en dat is soms wel anders hoor…

Nogmaals onze dank voor deze avond.

met vriendelijke groet, Sylvia Vincenten

voorzitter ViA Prinsenbeek

Den Haag, juni 2013

Hoi Ad,

Nogmaals dank voor je komst. Ik vond het een indrukwekkend en mooi verhaal. Met een lach en een traan. De groep was super positief over jouw verhaal. Het had grote indruk gemaakt!! Vanochtend met Ingrid gesproken (coördinator fondsenwerving) en aangegeven dat jouw verhaal een verplicht onderdeel zou moeten zijn tijdens de introductieochtend die georganiseerd wordt voor nieuwe medewerkers hier bij de Hartstichting. Is iets nieuws. En nu 1 x net geweest. Maar kan me voorstellen dat dit 2 x per jaar gegeven wordt. Je wordt op de hoogte gehouden!

Groet,

J.vM, Fondsenwerver Hartstichting

Moerdijk, mei 2013

Beste Ad,

We vonden het een zeer boeiend verhaal en je bracht het ook erg goed. De afwisseling tussen de filmpjes en je verhaal was goed en je bent een uitstekend verteller. En wat mij persoonlijk bijgebleven is dat we beter om moeten gaan met ons lichaam, zodat je ziektes kan voorkomen. Je hebt het voor het grootste gedeelte zelf in de hand.

Nogmaals bedankt voor je presentatie.

Marian

SNB-Slibverwerking Noord-Brabant

Veghel, april 2013 

Geachte heer Van Gool.

Wij hebben  dinsdag 9 april jl. een hele goede avond gekregen. Onze 85 leden waren zeer onder de indruk van uw verhaal. Dat was ook mede te horen doordat er best wel veel vragen werden gesteld.

U hebt uw uiterste beste gedaan om het hele verhaal in het tijdsbestek van 2 uur te laten horen en dat was eigenlijk nog te krap. Het is fijn dat u zo flexibel bent geweest met uw verhaal, daardoor kon men vaak een vraag stellen. Ik dank u nogmaals voor uw energie en uw verhaal wat u die avond aan ons hebt laten horen. U bent met recht een ambassadeur van de hartstichting.

Met vriendelijke groeten, Hanny Pick, Voorzitter KVG Veghel.

Bavel, maart 2013

Dag mijnheer van Gool,

Wij vonden het een zeer interessante avond: duidelijke uitleg, goede filmpjes, en de power point presentatie was geweldig. De avond heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan.
Ook uw levensgeschiedenis paste uitstekend in de presentatie. Wij met een goed hart vinden alles zo gewoon. Maar met een ernstige afwijking en de gevolgen daarvan was heel interessant  en motiverend om te horen. Uw verhaal van de transplantatie had heel veel impact op ons. Dat u dit aan ons kon laten zien: in één woord geweldig!! Wij zelf vonden het jammer voor het eerst in de nieuwe zaal, was toch wel wat rumoerig omdat het zo druk was.

Met vriendelijke groet,
Marce van de Laar,  KVO Bavel

Eindhoven, maart 2013

Goede middag Ad,

We zijn echt ontzettend blij dat je bij de Vriendendag je verhaal nogmaals hebt willen vertellen. Van veel bezoekers hebben wij hierop positieve reacties ontvangen. Men vond het heel bijzonder dat je je ervaringen met hen wilde delen. Het heeft een aantal bezoekers er ook toe aangezet om over te gaan tot actie: we hebben al aanmeldingen ontvangen om te gaan collecteren en ook hebben bezoekers aangegeven zich aan te zullen gaan melden voor een reanimatiecursus. Dit is natuurlijk fantastisch! Ad, nogmaals ontzettend bedankt!!

Met vriendelijke groet,

Giselle van Wegberg,  Medewerker team Vrijwilligersmanagement Hartstichting

Rotterdam, maart 2013

Beste mijnheer van Gool,

Ik ben nog onder de indruk van uw presentatie en dat gold voor de meeste bij onze vereniging. Het onderwerp was boven verwachting. Zo was bijvoorbeeld de uitleg over de ICD voor ons EHBO-ers heel belangrijk. Door de rode draad van uw levensgeschiedenis werd het een heel compleet en indrukwekkend verhaal. De filmpjes waren verhelderend, duidelijk en zaten didactisch goed in elkaar.

U hebt een zeer bijzondere geschiedenis meegemaakt!

Vriendelijke groet,

J.Houtman, Voorzitter Rotterdam-EHBO

Februari 2013

Symposium Reinier de Graafziekenhuis Delft

Bijdrage Ad van Gool, voorlichter Hartstichting

In het kader van ons afstuderen voor anesthesiemedewerker en operatieassistent hebben wij een symposium georganiseerd met als onderwerp reanimatie op de ok.

Als afsluiting hebben wij Ad van Gool gevraagd zijn verhaal te vertellen over zijn leven als hartpatiënt en zijn transplantatie.

Het was een erg indrukwekkend verhaal, het leven als hartpatiënt voor hemzelf maar ook zeker voor zijn omgeving. Ondanks zijn moeilijke jeugd kwam goed naar voren dat hij altijd positief in het leven stond. Eigenlijk heeft hij pas na zijn transplantatie een, wat wij zouden zeggen, normaal leven gekregen.

Het hele verhaal vertelt Ad met humor maar er waren ook zeker momenten dat verschillende mensen even moesten slikken omdat het best emotioneel was.

Er waren ook momenten waarin wij als zorgverleners dingen herkenden zoals “zet d3 maar even in die hoek”. Wat voor ons vaak normaal is, is voor een patiënt helemaal niet normaal. Ik denk dat dat velen onder ons weer even aan het denken heeft gezet en dat we weer scherp zijn op het inleven in de patiënt, en er weer op letten dat we niet over het afgelopen weekend kletsen terwijl de patiënt met zenuwen ligt te wachten.

Na de presentatie hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen van gasten, velen vonden het een prachtig en emotioneel verhaal en een mooie afsluiting van de dag.

Angelique van Schie

januari 2013  Geldrop, KVO

Goedemiddag Ad.

Jammer van het weer, anders waren er zeker meer leden geweest dan de 70 van nu.

Maar ondanks dat was het een geweldige avond.

Ik heb van verschillende leden gehoord dat ze het een heel goed onderwerp vonden.

Je bent in je presentatie heel duidelijk zodat iedereen het begrijpt en jouw eigen verhaal heeft veel indruk op mij maar ook op de leden gemaakt.

Het was zeker een goede toevoeging,zo wordt je toch weer eens een keer met je neus op de feiten gedrukt.

De filmpjes waren een goede aanvulling,het maakte alles nog veel duidelijker.

Ik wil je nogmaals bedanken voor de fijne lezing en ik ga je zeker aanbevelen bij andere afdelingen.

Heel veel groetjes van Mieke Mennen-Arts  (voorzitter).

Toerclub Wilhelmina, Eindhoven, 9 januari 2013

Beste Ad,

Wij hebben na afloop van jou voorlichting nog even spontaan in kleine groepjes nagekaart.

Voor een enkeling was dit het opfrissen van hun kennis, maar vele anderen waren toch onder de indruk van wat ze allemaal gehoord, maar zeker ook gezien hadden.

Iedereen had veel waardering voor de manier waarop je het vertelde en de vragen beantwoordde.

Voor ons was het dus ook een buitengewoon plezierige en leerzame avond en ik wil je dus
nogmaals bedanken voor jou bijdrage aan deze geslaagde avond.

In navolging op deze avond hebben zich nu reeds 8 leden opgegeven voor een reanimatiecursus.

KVO Wintelre, 8 januari 2013

Op 8 januari kwam Ad van Gool in de Rosdoek in Wintelre voor KVO leden en andere belangstellenden een lezing geven over hart en vaatziekten bij vrouwen. Hij had een duidelijk verhaal, ondersteund door een power point, filmpjes, aanschouwelijk materiaal en folders. De meeste indruk maakte echter zijn persoonlijke levensverhaal. Wat kan een mens door wilskracht en doorzettingsvermogen veel bereiken! De 39 aanwezige dames waren er stil van. Ook in de dagen na de lezing werd er nog over gepraat, zelfs door mensen die niet aanwezig waren en het van-horen-zeggen hadden. Nu maar hopen dat iedereen ook de leefregels onthouden heeft of opzoekt in het verstrekte materiaal, dan is het doel van deze avond helemaal bereikt!

Namens de KVO Wintelre heel hartelijke dank!

Jeanne Leermakers, bestuur KVO

Sylvestercross Soest, december 2012

Beste Ad

Jouw inleiding afgelopen vrijdag was indrukwekkend; maar dat zal je niet vreemd in de oren klinken.

Gisteren tijdens enkele looptrainingen werd er ook nog veel nagepraat.

Al met al zeer goede PR voor de Hartstichting. Dan weten mensen waarom de Hartstichting ook echt  een goed doel is. Nog veel dank voor je medewerking aan de avond.

Ron Lettinga

Bestuurslid Sylvestercross

 KVG Drunen Elshout, december 2012

Beste Ad,

Bij het weggaan van de leden geven ze vaak hun mening over de gehoorde lezing. Ik kreeg van iedereen alleen maar lof. We hebben je ervaren als een boeiend verteller, die de zaal muisstil wist te houden.

Iedereen vond het een indrukwekkende en zeer geslaagde morgen! Dank je wel daarvoor.

Ted van Mierlo voorzitter KVG

KVO Gemonde, december 2012

Beste KVO leden,

Geweldig dat jullie met zoveel leden aanwezig waren bij de voorlichtingavond van de Hartstichting.

Zo zie je maar weer wat er allemaal bij komt kijken om een gezond hart te hebben en te behouden.

Een bijzondere man Ad van Gool met een mooi levensverhaal.

De spontane collecte voor de Hartstichting.

Ad zal dit namens jullie aan de hartstichting overmaken.

Dames hartelijk dank voor jullie bijdrage.

Namens het bestuur van de KVO

José van Dinther-Verhagen

stichting WES regio Zuid, november 2012

Beste Ad

Als spreker heb je op ons symposium erg  hoog gescoord. 23x een tien (een paar keer 10 +), 73 keer een negen, 29 keer een acht, vijf keer een zeven en twee keer een zes. Als opmerking schreven de deelnemers veelal dat het een boeiend, indrukwekkend en aangrijpend verhaal was, ook met humor verteld. Men merkte ook op hoe goed het is dat wij als professionals deze andere kant eens krijgen te horen. Kortom: je was zeer succesvol. Nogmaals hartelijk dank voor je zeer waardevolle bijdrage.

Judith Koot

bestuur WES stichting

November 2012, kinderarts in opleiding

Het is inmiddels alweer meer dan een jaar geleden dat we elkaar troffen in de Franse Pyreneeën. Intussen heb ik mijn promotieonderzoek in Bordeaux afgerond. Hierbij het resultaat met als doel pacemakertherapie bij volwassenen en kinderen te verbeteren.

Uw boek Hartzeer heeft diepe indruk op me gemaakt. Bovendien heeft het me ook weer extra gemotiveerd in mijn onderzoek. Ik hoop met mijn onderzoek en in mijn werk als kinderarts kinderen die dezelfde ‘pech’ hebben als u een zo goed en normaal mogelijk leven te bieden., Na het lezen van uw ervaringen besef ik des te meer hoe belangrijk dat is.

Met hartelijke groeten, Irene

Bladel, KVG oktober 2012

Ad van Gool gaf bij ons een zeer verzorgde, duidelijke en boeiende voorlichtingsbijeenkomst. Iedereen was van het begin tot het eind geboeid, 2 uur lang!

Het meest is me bijgebleven dat 58 vrouwen muisstil waren bij het horen van het levensverhaal van de heer van Gool.. Hij vertelde zonder opsmuk of sensatie zijn verhaal en wat voor een impact dat had op zijn gezin. Ontroerend!

Wilmie van Bommel, voorzitter

Feniks Tilburg, sept 2012

Evaluatie bestuur:

Het persoonlijke verhaal is het meest bijgebleven. Hij vertelde met veel passie over zijn ‘nieuwe’ leven dat zijn donorhart heeft mogelijk gemaakt. Het was een sterk verhaal, waar de meerderheid zich goed kon inleven. Daarbij paste hij zijn taalgebruik en intonatie perfect af op onze doelgroep. Ook voor de vrouwen die de Nederlandse taal maar matig beheersen was het goed te volgen. Iedereen was vol lof over zijn helderheid, rust en evenwichtige aandacht naar de vrouwen in de groep.

Feniks, stedelijk centrum voor emancipatie Tilburg.

Tilburg, Vrouwenvereniging, sept 2012

Een geweldige lezing! De heer van Gool voelde haarfijn het niveau van deze gemêleerde groep aan. Duidelijke uitleg, prima voorbeelden, afwisseling. Ondanks dat meestal een aantal aanwezigen snel de concentratie verliezen, bleven ze nu tot het eind geboeid. Een prestatie van formaat! Wat het meest boeide? Het ontroerde levensverhaal. Een traantje weggepinkt. Wat ga ik goed zijn voor mijn hart.

Gemert, collectantenavond Hartstichting, april 2012

Dag Ad,

Wij kijken met een buitengewoon goed gevoel terug op de avond. Ik heb alleen maar lovende woorden gehoord over jouw lezing. Maaike en ik constateerden, zittend achter in de zaal, dat het gedurende de hele lezing doodstil was, wat getuigde van interesse in een boeiend verhaal.

Onderstaande mail ontving ik de volgende morgen en dan weet je weer waarvoor je het deed!

Ik ben blij dat de wijn smaakte.

Goedemorgen Annie

Ik wil je even bedanken voor de indrukwekkende avond gisteren. Geweldige spreker, Ad van Gool!


Een hartelijke groet,

Annie.

Dongen KVO , maart 2012

Goedenavond Ad,

Ik wil je hartelijk bedanken voor de goede voorlichting, en jouw

indrukwekkend levensverhaal.

Het was ook een fantastische opkomst. 91 dames!

Ik heb vandaag van veel dames gehoord, dat ze het een heel

goede avond vonden.

Ik wil je de foto’s die we voor onze site gemaakt hebben, niet

onthouden. Nogmaals bedankt.

Groet, T.vd B.  voorzitter KVO Boerdonk

Made KVG februari 2012

Duidelijke uitleg hart en vaatziekten bij vrouwen. Nadruk op gezonde leefstijl. Persoonlijk verhaal was erg ontroerend. Sympathiek spreker!’

‘Vooral uw eigen verhaal en dat dan teruggekoppeld aan de algemene informatie zorgt ervoor dat je beter stilstaat bij het zorgvuldig omgaan met je lijf en je hart.’

‘Eigen verhaal was erg ontroerend. Het leek op een wedergeboorte. Voor mij reden om donor te worden.’

Groningen collectantenbijeenkomst  Hartstichting febr 2012

‘Ik zal je eerlijk vertellen dat het af en toe brandde achter mijn ogen en ik heb mensen gezien die tot tranen toe bewogen waren, dus wat Hartstichting dichterbij brengen betreft ben je er in geslaagd de Groninger en Drentse vrienden warmte te brengen. Jouw miraculeuze verhaal mag zeker buiten Noord-Brabant ook gehoord worden en naar ik begrijp is dat ook de bedoeling van de Hartstichting en van jou. Terug naar jouw presentatie: een heel helder en meelevendheid opwekkend relaas van jou en je 1ste en 2de hart. Ik denk dat je er inderdaad goed aan doet om bij zeer emotionele momenten in jouw leven passages uit je boeken voor te lezen om toch nog enige afstand te bewaren tot je publiek. Dat schokken van een icd ook bij bewustzijn kunnen plaatsvinden wist ik bijvoorbeeld niet, inclusief de aversie die je tegen een dergelijk apparaat kunt krijgen. Ik houd ook een negatief beeld over van de Nederlandse gezondheidszorg (een paracetamolletje voorschrijven bij heftige problemen, veroorzaakt door een foute dubbele dosis medicijnen), maar dat kan ook liggen aan mijn neiging tot overdrijving. Klein minpuntje tenslotte: bij het stellen van vragen is het beschikbaar hebben van een zaalmicrofoon geboden. Jij hebt dat incidenteel opgelost door de vraag te herhalen alvorens antwoord te geven. Kortom: zo houden, tenminste zolang als je daar geen genoeg van krijgt. Nog iets wat mijn competentie eigenlijk te boven gaat: het afstaan van het lichaam blijkt meer om hakken te hebben dan ik besef. Nochtans blijf ik voorstander van het Belgische systeem. Hartelijke groet, F.C.

Leerdam collectantenbijeenkomst februari 2012

Het meest bijgebleven is het persoonlijke verhaal: zijn eerste hartstilstand, de opname rond de transplantatie en dan ook de gezonde leefwijze. Indrukwekkend!”

Oosterhout sociale werkplaats februari 2012

Het meest is me bijgebleven dat de heer van Gool erin slaagde de aandacht van alle medewerkers tot het eind vast te houden. Normaal zijn deze mensen snel afgeleid. Ze werden op een erg leuke manier voorgelicht. Mijn complimenten, een geweldige prestatie om dat zo te doen!’

Vaker voor deze doelgroep voorlichting geven. Hebben n.l. geen idee hoe ze gezond moeten leven.’

Het verhaal was zeer duidelijk, zelfs voor onze doelgroep.’

Schijndel KVG  januari 2012

Perfect gedaan. Door het persoonlijke verhaal werd je met je neus op de feiten gedrukt: leef gezond!!

Bavel januari 2012

Een zeer duidelijke lezing met veel respect voor de spreker. De manier van vertellen en de levensstijl van de spreker: we kunnen er veel van leren!! Zeer enthousiast.

Vooral het persoonlijke verhaal maakte diepe indruk. Leerzaam voor ons allen.

Oirschot, januari 2012

Op 26 januari was de heer van Gool van de hartstichting op bezoek bij onze vereniging. Ik kan zeggen dat het een zeer geslaagde avond was voor alle aanwezigen. Het was héél snel voorbij en dat is meestal een goed teken.

Men bleef na afloop nog napraten, dat is ook een indicatie dat de aanwezigen goed in het onderwerp “zaten”.

Ik denk dat het voor velen ook een nieuwigheid was om te horen dat vrouwen met klachten i.v.m. het hart andere symptomen hebben dan mannen en dat deze niet altijd door huisarts of cardioloog erkend worden. Na afloop heb ik het er met het bestuur nog over gehad. Ze waren het er allemaal over eens dat de voorlichting uitstekend was. En ook het persoonlijke verhaal werd ademloos beluisterd.

Henny van Oers-Schellekens

KVO Oirschot

Esch, januari 2012

Een bijzonder interessante lezing door een bijzonder mens!. De belangrijkste les: je hebt maar één lijf, wees er zuinig op. Wat je eenmaal kwijt bent win je lang niet altijd meer terug. Indrukwekkend!!

Hanneke Schuurmans

bestuur KVO Esch

Sint Michielsgestel, november 2011

Dag Ad,

Ik heb een uitstekend gevoel over afgelopen donderdag (hetzelfde hoorde ik ook al van een tiental toehoorders). Prima inhoudelijke informatie en heel goed en helder uitgewerkt in de powerpointpresenatie. Daarbij vind ik dat je een heel prettige stem hebt en een natuurlijke manier van presenteren / het verhaal vertellen. De volgorde, afwisselend jouw eigen persoonlijke verhaal en de interactie met de toehoorders…allemaal prima. Een dikke pluim dus.

Groeten, nogmaals mijn complimenten en tot ziens, Anna

Vlijmen, KVO oktober 2011

Voor de voorlichting over hart en bloedvaten hadden wij een goede opkomst bij onze ouderenvereniging. En niemand ging teleurgesteld weg. Het verhaal van Ad Van Gool was duidelijk en voor een ieder goed te volgen. Vooral zijn nadruk op een gezonde leefstijl ( 8 van de 10 patienten heeft ziekten aan hart en vaten aan zijn leefstijl te wijten !) maakte diepe indruk op ons. Toch was zijn praatje niet betuttelend of belerend, wij hebben ook gelachen. En het verhaal van zijn harttransplantatie maakte ons helemaal stil. Duidelijk met plaatjes ondersteund, vertelde hij over het proces. En we waren het allemaal met elkaar eens, niet alleen Ad heeft gewonnen met zijn transplantatie, maar ook wij omdat wij zo een duidelijke voorlichting hadden. “

Dank je wel, Ad en tot ziens Namens de Ouderen Vereniging Vliedberg Hanneke van de Kar-Héman.

 

jan 2012 KVO Vlijmen

Dhr van Gool was heel duidelijk en de levenservaring was emotioneel maar heel erg mooi om te horen. Wat een zeer goede voorlichting. Het was geweldig, bravo.

KBO Sint Michielsgestel, okt 2011

Zeer goede bijeenkomst. Een bevlogen spreker die twee uren wist te boeien.

Er stond voor ons een jonge vent, die uit het hart sprak! Ongelooflijk wat u hebt meegemaakt. Een voorbeeld voor ons allemaal.

Peter B. , voorzitter KBO Sint Michielsgestel. (okt 2011)

Dag Ad,

Locatie Rosmalen is een collecteavond aan het plannen.

Ze willen graag een interessant spreker. En…. ik weet er wel eentje—–

Zou jij een van de volgende data kunnen?

Peter G.

coördinator hartstichting  (okt 2011)

KVG Waalwijk

Ik ga voortaan beter op mijn gewicht en op mijn leefstijl letten. Wat kunt u trouwens gemakkelijk spreken in het openbaar. Prachtig.

L. Timmermans

Waalwijk

(sept 2011)

Helmond KVO, september 2011

Dag mijnheer van Gool,

U moet uw verhaal ook bij jonge mensen gaan vertellen. Zodat ze weten dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Als ik het verhaal nu aan anderen vertel, krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen. Ik heb zelden zo’n positief ontroerend verhaal gehoord. Ga ermee door, ook bij dokters!

Anny de L.

Helmond (sept. 2011)

coördinator hartstichting

Ben er zuinig op, zulke voorlichters zijn er niet veel.!! Gedurende mijn loopbaan van 16 jaar bij de Nederlandse Hartstichting heb ik  nooit eerder met iemand gewerkt die een zaal zo kon bespelen, ontroeren en enthousiasmeren. De boodschap komt heel helder en duidelijk naar voren, op een mooie ontroerende manier! Geweldig. Super. Chapeau!!!

M.L. .

Hilvarenbeek

KBO, Berlicum april 2011

Beste Ad,

Ik kan hier in ons dorp niet op straat komen of mensen beginnen over het verhaal van jou. Wat maakte het diepe indruk. Zelden zo’n pakkend verhaal gehoord.

Dat wou ik nog even laten weten.

Diny de Gr

Berlicum (KBO) (apr 2011)

KBO Tilburg, apr 2011

 

Beste mijnheer van Gool,

U hebt me geweldig gemotiveerd om nog gezonder te gaan leven. Wat hebt u veel meegemaakt. En wat bent u een boeiend verteller.

Lisette H.

KBO Tilburg (apr. 2011)

Someren, collectantenavond maart 2011

Hoi Ad

Allereerst mijn complimenten voor de fantastische invulling van onze avond.

Jonge jonge wat een leven heb je achter de rug en wat een verbetering!!

Weet je Ad, ik kan je verhaal niet los laten heb het vandaag al aan verschillende mensen verteld.

Het maakt je bang maar ook blij en dan tegelijker tijd wordt je nog blijer als je daar voor de zaal zo’n man ziet staan die zijn eigen verhaal kan vertellen. Gewoon echt super!!!

Vandaag kwam ik tot conclusie dat de rozen die over waren eigenlijk voor jou en je vrouw en je kinderen moesten zijn, dacht nog kan ik ze niet brengen maar daar was mijn tijd niet voor.

Dus nu als ik langs die rozen kom denk ik aan de fantastische avond die jij voor ons presenteerde.

Nogmaals super bedankt!

Groetjes uit het zonnige Someren,

Stiena van H. (mrt 2011)

maart 2011, Bilthoven

Beste dhr van Gool,

December jongstleden hebben wij (Marleen van S…. en Marieke J….. van het Scheper Ziekenhuis in Emmen) in de Hartenark aan de cursus psychosociale begeleiding in de Hartenark deelgenomen. Wij waren toen erg onder de indruk van uw presentatie. Een vraag van onze kant is of het voor u een mogelijkheid is om bij ons in het ziekenhuis een lezing te geven; uw verhaal te vertellen. De bedoeling is dan om zoveel mogelijk mensen (verpleegkundigen, co-assistenten, arts-assistenten, cardiologen,etc.) hiervoor uit te nodigen.

Oosterhout, collectantenavond Hartstichting maart 2011

Wat ik nog graag wil vertellen is dat de avond door vele mensen als zeer positief is ervaren,  zo wat ik in de wandelgangen gehoord heb.

Het was zeer boeiend er waren momenten dat je een speld kon horen vallen.

Voor ons gezelschap was het een geweldige avond!!

Daarvoor mijn dank .

Peter van H.

Gemert, collectantenavond Hartstichting maart 2011

Een hele fijne en warme avond voor de collectanten!! Tijdens de presentatie, die toch zo’n anderhalf uur duurde, was het doodstil, mensen konden hun tranen vaak niet bedwingen. Dit is waar het om gaat. Collectanten raken weer gemotiveerd en enthousiast om vrijwilligerswerk voor de NHS te doen!…voor ons als coördinatoren: onmisbaar zo’n voorlichter!!!! Ik ga ook zeker weer meer avonden organiseren, nu we weer iemand hebben, die snapt wat het begrip voorlichting inhoudt.

L. M.

coördinator hartstichting